COMPARTEIX

Fes de la dansa
un moviment d’amor,
un moviment de justícia,
la llum de la veritat.

(Lemi Ponifasio, Manifest del Dia Mundial de la Dansa 2016)

A l’abril cultura mil! Després del Dia Mundial del Teatre i del Dia Mundial del Circ, no podem acomiadar-nos del mes més cultural sense destacar l’altra gran pota de les arts escèniques. El 29 d’abril arriba el Dia Mundial de la Dansa i des del TR3SC t’oferim l’oportunitat de viure-la intensament amb la següent selecció d’espectacles:

1. Festival de referència. Un any més torna el DANSAT!, el festival de dansa del Sant Andreu Teatre. I ja en van 12 edicions! Aquest any et porta 5 sessions, 6 espectacles i 2 tallers de dansa, acompanyats de col·loquis conduits pels crítics del Recomana.cat. SAT! - Barcelona, del 28 d’abril a l’1 de maig. 

2. La casa de la dansa. El Mercat de les Flors continua la seva programació estable de dansa. Destaquen per aquest final de temporada dues propostes: El Ciutat Flamenco / Ciutat fla.co.men, cicle de flamenc al voltant del bailaor Israel Galván, i Reset, espectacle de dansa contemporània emmarcat en el Sónar 2016

3. Una gran barreja. A Nacidos para bailar es mescla dubstep electrònic, una orquestra simfònica, ritmes llatins i una banda de heavy metal. Los Vivancos fan dansa, arts marcials, humor i virtuosisme musical que forma una barreja d’un espectacular atletisme amb un gran eclecticisme artístic. Teatre Tívoli - Barcelona, de l'11 de maig al 5 de juny.

4. L’art del Flamenc. El Palau de la Música s’alia amb el Tablao Flamenco Cordobés per organitzar el Gran Festival Flamenc de Barcelona. Els espectacles Carmen, Carmen, Carmen i Vivir Flamenco comptarán amb l’actuació de grans noms del gènere com Jesus Carmona, Karime Amaya (neboda-néta de Carmen Amaya), Susana Casas i Sara Barrero. Palau de la Música Catalana - Barcelona, dimecres 11 i divendres 20 de maig.

5. Poètica i humilitat. Després de passar per La Seca, la Refugiada poètica de la Claire Ducreux arriba a Ripollet. En ella, l’artista busca l'autenticitat i la humilitat per compartir emocions a través d’un rodamón que es converteix en la metàfora del que és més vulnerable. Teatre Auditori  – Ripollet, divendres 29 d’abril. 

6. Volar. Partir o arrelar-nos? Només es pot volar amb el cos i cal enginy i imaginació per aconseguir unes ales. Lowland és un imaginari del món de les aus i dels homes, ple de llum i vitalitat en el que, des de la fascinació per les migracions dels ocells, s’intenta aprendre a volar. Centre Cultural Cardedeu – Cardedeu, dissabte 30 d’abril i Teatre Municipal Cal Bolet - Vilafranca del Penedés, diumenge 1 de maig.

7. Fusió d’estils. Ets dels que només associa la dansa tradicional catalana amb la sardana?  Llavors es que no coneixes el món de l’esbart. El cos de dansa de l’Esbart de Sant Cugat s'ha caracteritzat per fusionar la cultura popular i tradicional catalana amb moviments contemporanis. A  Tants records, la barreja s’acosta per primer cop al flamenc. Auditori Municipal - Vilafranca del Penedès – diumenge 8 de maig. 

8. A la flor de la vida.  Els 7 ballarins professionals d’aquest espectacle i el cor de figurants que els acompanyen tenen dues coses en comú: Tots tenen +45 i segueixen ballant com el primer dia! Qui diu que l’edat és un impediment? Can Massallera - Sant Boi De Llobregat, diumenge 8 de maig. 

9. Etapes. La companyia Elephant in the Black Box, liderada pel coreògraf Jean – Philippe Dury, presenta un espectacle de dansa teatralitzada  inspirat en el text  Locura d’Evan Lovewood. A Las 4 estaciones de Victoria s’observen des d'una finestra les imatges difuses de les 4 etapes de la vida de la protagonista, mentre una paret de miralls retorna el reflex del seu passat.  Teatre Auditori - Granollers, diumenge 22 de maig. 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES