COMPARTEIX

“senyores i senyors polítics, l’art està amenaçat a tot el món però per continuar amb aquesta magnífica aventura humana el món sencer necessita somniar i riure.”

Marceline Kahn

Senyores i senyors, nens i nenes, alts i baixets, grans i petits…!  La pallassa i malabarista Marceline Kahn, de la companyia Los Excéntricos, ha estat l'encarregada enguany de redactar el Manifest del Dia Mundial del Circ 2016, que se celebra cada tercer dissabte d’abril. En aquest, l’artista reivindica les necessitats del sector i demana a polítics i programadors que assumeixin riscos artístics apostant per peces innovadores.

Des del TR3SC aprofitem la data per descubrir-te 8 propostes del gènere. N'hi ha per a tots els gustos! 

1. El sense-paraules La companyia Espai Dual presenta, dins del cicle Variety, Be God is, un espectacle de diferents números protagonitzats per tres personatges muts. Durant el show, els veurem interactuar en gags i petites històries, sempre acompanyats de música en directe i amb una proposta escènica propera a la sala de cabaret. Teatre Condal - Barcelona,  del 28 al 30 de juny.

2. El filosòfic. Sis siluetes que recorren l'escenari buscant una identitat col·lectiva davant de la incertesa i el no ser. Així comença Incert, l’espectacle de la companyia Circ Pistolet que compta amb la música en directe de Víctor Morató i Seis Pájaros de un TiroL'Auditori – Barcelona, del 27 al 29 de maig. 

 

3. El ballarí. “Si durant els 70 i 80 el circ va rebre una gran contaminació del teatre i la seva narrativa, ara també s'acosta cap a la dansa", explica Roberto Magro, especialista de circ. Al Mercat de les Flors, la gran seu de la dansa contemporània,  ho tenen clar. I és per això que programen el cicle Circ d’Ara Mateix, un conjunt de propostes variades per gaudir d’aquest món. Mercat de les Flors - Barcelona, del 14 d’abril a l’1 de maig.  

4. El màgic. Aixecar-te, fer-se un cafè i veure que la tassa s’ha convertit en una sabata. Així comença Entredós, un espectacle que ens endinsa en un món màgic, absurd, poètic i còmic a través del teatre gestual, el circ, la dansa i la manipulació d'objectes. Una funció gratuïta pels socis, que ens mostrarà com és despertar-se en un món fantàstic en el que qualsevol cosa pot passar. Teatre Principal de Vilanova - Vilanova I La Geltrú, diumenge 17 d’abril. 

 

5. El cabareter. El Col•lectiu La Persiana s’alia amb el grup Venancio y los Jóvenes de Antaño per crear Violeta, una funció a cavall entre el concert i el  cabaret en el que 7 acròbates internacionals i 5 músics actuen en rigorós directe. Un espectacle oníric ple de sensacions amb les que construir un record comú. Teatre Kursaal – Manresa, diumenge 1 de maig. 

6. El clàssic. Carismàtic, tendre, contundent, ferotge, enèrgic, humà... Poc es pot dir de Tortell Poltrona que no se sàpiga. El nostre pallasso més universal torna als escenaris  amb Post clàssic del Tortell Poltrona, un espectacle trepidant en el que et farà gaudir dels esquetxos  que han fet història. Jardins de Casa Fèlix – Valls, dissabte 21 de maig. 

 

7. El femení. Cinc noies amb una amplia trajectòria són les que pugen a l’escenari en la vintena edició del Circ d’Hivern del Centre Cívic Nou Barris, l'espectacle titulat Garbuix. Sota la direcció de Guillem Albà i Alberto Feliciate i amb música de Clara Peya, l’espectacle Garbuix  arriba carregat de poesia, bon humor i molta energia. Atenció perquè, després de passar per Girona, arribaran a Barcelona! Teatre Municipal de Girona – Girona, diumenge 24 d’abril  Teatre Condal - Barcelona, del 17 al 19 de juny.

8. El dur. L'espectacle Rudo de Manolo Alcántara tracta sobre les persones que han conviscut amb la rudesal'esforç físic i els reptes personals portats fins a l'absurd. Atrapat en una grada que sembla que hagi de caure, l’espectador comparteix amb la companyia  els perills i els anhels de la vida. Teatre Auditori de Sant Cugat - Sant Cugat del Vallès, dissabte 21 de maig.


 

9. Els aliats. Un any més, el Circ Cric s'instala a Sant Esteve de Palautordera per portar un gran nombre d'espectacles del gènere. Entre ells, un que repeteix cada any: la unió de Tortell Poltrona amb La Troba Kung-Fú que converteix la música i el circ en una autèntica festa. Circ Cric - Sant Esteve de Palautordera, divendres 17 de juny

10. L'investigador. La companyia Baro d'evel també torna al Circ Cric, i ho fa amb L'Amagatall, un espectacle, una primera prova de les noves recerques de la companyia. Es tracat d'un viatge per sonoritats minimalistes amb moments d'alt voltatge energètic. Circ Cric - Sant Esteve de Palautordera, divendres 22 d'abril.


 

Per cert! Si esteu per Sabadell el dissabte heu de passar per L'Estruch, que inaugura una nova vela amb activitats gratuïtes per tota la família a partir de les 16:30 i una gran gala de circ a les 21h. Hi participen fins a 5 companyies!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES