COMPARTEIX

1 D’ABRIL DEL 2016 per TRESC

Enfilaràs la petita pujada que porta cap a l’entrada del Parc del Fòrum, pensant "ja arribo al final del camí, per fi estic al Cruïlla" però ni molt menys serà el final sinó el principi d’una cruïlla d’infinits camins, d’una aventura de tres dies. Del 8 al 10 de juliol torna el Festival Cruïlla Barcelona, una referència estiuenca de la ciutat comtal i una cita imprescindible per tots els amants de la música. 

Probablement dubtis un instant abans de triar un camí que et porti a viure noves experiències, deixa't portar sense indicacions, perquè al cap hi ha la fi ‘tots els camins porten al Cruïlla’. 

En tres dies podrem cantar i ballar amb la música de Robert Plant, Alabama Shakes, Damien Rice, Crystal Fighters, Vetusta Morla, Love of Lesbian o Ramon Mirabet, entre d’altres, segur que molts els coneixes, alguns et sonen i altres no els hauràs sentit mai. Un festival que et permet escoltar les teves preferències però que a la vegada t'obre la finestra a descobrir un gran ventall de nous estils, sensacions i experiències, és tan senzill com gaudir d'aquests perquè se’ns dubte en tindràs ganes de més.

Si ja has tingut la gran oportunitat de viure el festival en primera persona pocs arguments més podrem donar-te per convèncer-te, però si encara no has acabat atrapat dins d’aquest cicló musical des del TR3SC et fem algunes recomanacions que creiem que no et deixaran indiferent.

 

DIVENDRES 8 DE JULIOL
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crystal Fighters, un directe increïble que es converteix en una absoluta festa. Quan aquesta banda britànica, amb arrels navarreses, puja a l’escenari l’explosió d’energia que desprèn és impressionant i automàticament el teu cos es posa a ballar. Vindran amb el seu esperat tercer treball, després de l'èxit d'Star of Love i Cave Rave que els ha donat reconeixement internacional.

Damian Rice, pura emoció. Un concert de música sensible i melancòlica, amb una veu increïble que aporta una tranquil·litat absoluta plena de diferents emocions. Acostumem a entendre els festivals com una explosió d’adrenalina sense pausa però a vegades necessitem concerts i moments calmats com els que ens oferirà Damien Rice, al costat del mar en un cap vespre d’estiu.

Rudimental, drum’n’bass i pop fusionats per donar resultat al new funk anglès. Aquest grup britànic torna a Barcelona després de dos anys i amb un segon treball We the Generation que confirma que els seus primers passos dins d'aquest món no eren pura coincidència. Amb una gran intuïció musical melòdica, veus càlides amb moments enèrgics fan dels seus directes tot un espectacle. Un must en tota regla!

Ramon Mirabet, segur que no deixarà indiferent a ningú. Si l’escoltessis per primer cop sense saber el seu nom, pensaries que no és d’aquí, però tenim la gran sort de poder gaudir-ne a casa nostra. Amb un estil propi influenciat pel jazz i el folk, Mirabet portarà la seva música càlida i franca al Cruïlla amb el seu segon treball Home is Where the Heart is, que de ben segur ens farà passar un gran moment.

 

DISSABTE 9 DE JULIOL

 

 

 

 

 

 


 

 

Robert Plant & The Sensational Space Shifters, la seva veu i la música dels Led Zeppelin van marcar tota una generació i cançons com Stairway to Heaven han quedat per a la posteritat. A principis dels vuitanta i arran de la mort del gran bateria John Bonham van propiciar la seva separació. Però la ment insaciable i investigadora d’un mite com Robert Plant el va portar a seguir tocant i buscant nous reptes al costat dels millors músics. Les seves múltiples aventures l’han dut a col·laborar amb els Sensational Space Shifters, un impressionant grup musical que introdueixen instruments d’arrels africanes fusionats amb textures electròniques. Presentaran en directe al Cruïlla i per primer cop a l’Estat espanyol el disc Llullaby... and the Ceasless Roar.

Alabama Shakes, l’esperit soul i blues americà d’un dels grups del moment. Deixebles de la gran Janis Joplin, agafen el soul i el porten cap al territori del rock, amb una música en constant transformació que té el seu punt àlgid amb el seu segon disc Sound & Color on s'hi afegeixen sons funkies, ritmes electrònics i rock alternatiu per fer un treball precís i rodó com pocs.

Love of Lesbian, poca cosa se'n pot dir d’aquest grup. Les seves cançons i trajectòria parlen per si soles, després de 4 anys en què el grup ha estat immers en diferents projectes, ens porten El Poeta Halley un impressionant disc que els fa tornar a les seves arrels, la recerca de la bellesa poètica. Descriuen aquest nou treball com la reconciliació amb si mateixos, retrobant els motius que els van portar al món de la música. 

 

DIUMENGE 10 DE JULIOL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calexico, eclèctica folk indie i americana en estat pur. Amb nom de ciutat americana, que uneix els noms de Califòrnia i Mèxic. Aquests grup originari d’Arizona, treu les seves arrels musicals del folk del sud est dels Estats Units i del nord de Mèxic i el fusiona amb sons de la música independent, creant un folklore tex-mex completament eclèctic i proper al pop més càlid. Música preciosa, referent de l’americana i del country alternatiu, per un diumenge més tranquil.

Per acabar, permeteu-me un petit bonus track: Animal, estan començant i acaben de treure el seu primer disc Més enllà de les paraules una absoluta revelació del millor pop mestís català, amb una música generosa, romàntica i sobretot festiva!

Aquests són algunes recomanacions dels molts i espectaculars grups que podreu gaudir al Cruïlla Barcelona 2016, molt bona música, gran ambient, sense barreres i un festival que respecta com pocs el seu públic des del primer moment. Probablement la millor recomanació que podem fer-vos és que hi aneu amb la parella, els amics, la família, els fills o sols però sobretot hi aneu amb la ment oberta per deixar-vos portar per la música, el menjar, el beure, el temps i la gent que tindreu ballant al vostre costat.

 

Si estàs mirant aquest article des del mòbil i vols escoltar la playlist, clica aquí.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES