COMPARTEIX

10 DE MARÇ DEL 2016 per TRESC

Els Premis de la Crítica arriben a la seva 18a edició i premien les millors produccions del 2015. Entre els muntatges més nominats trobem grans produccions dels teatres públics: El curiós incident del gos a mitjanit i El Público opten a 5 guardons cadascun, entre ells el de millor muntatge i millor direcció, mentre que El Rei Lear pot arribar als 4 i L’art de la comèdia, a 3. L’iguala en número Una giornata particolare,  el muntatge de La Perla 29.

Els Premis de la Crítica arriben a la majoria d'edat amb algunes novetats al palmarès. En aquesta convocatòria s'estrenen noves distincions: per primer cop es concedirà el premi Arts de Carrer. A més, els premis de dansa s’amplien amb la incorporació de les noves categories de coreògraf, ballarí, ballarina i solo. L’espectacle Vorònia de Marcos Vorau i La Veronal és el més destacat amb tres nominacions. Finalment, el jurat del Teatre familiar premia també els muntatges pensats per a joves.

En la consolidació de la tercera època d'aquests premis, s'ha sumat enguany la Fundació SGAE que promou l’activitat “Debats crítics”. El primer, Escriure en llibertat, es farà el proper dimarts dia 15. Hi participaran autors relacionats amb la categoria text: Jordi Casanovas i Marta Galán, finalistes d’enguany, i Llàtzer Garcia guanyador  de l’any passat. El següent debat serà el 5 d'abril i pretén abordar com Explicar una història des de l’escenari a través de coreògrafs i dramaturgs. Les dues trobades són obertes al públic i es programen a partir de les set de la tarda a la seu de la SGAE a Catalunya (Passeig Colom, 6).

Des de l'any passat, que va iniciar la tercera temporada dels Premis de la Crítica de Barcelona, els jurats destaquen tres nominacions de cada categoria. No es dóna a conèixer el guanyador fins a la mateixa gala que, novament, presentaran els periodistes Toni Puntí i Anna Pérez-Pagés. La festa repeteix escenari a l’Antiga Fàbrica Damm i per celebrar l'entrada de la categoria d'Arts de Carrer als premis (amb un jurat específic), actors de la companyia Kamchàtka rebran els assistents.

El Premi Gonzalo Pérez de Olaguer, creat l’any 2010 en homenatge a un dels degans de la crítica barcelonina, distingeix la trajectòria de Josep Ros Ribas, fotògraf especialitzat en arts escèniques. El jurat de Teatre també ha decidit concedir un Premi Especial a l’actriu Núria Espert

Durant la cerimònia també es farà pública la guanyadora del Premi Anita, concedit per l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) en memòria de l’actriu Anna Lizaran, i que reconeix la millor actriu revelació de teatre.

Pots consultar la llista completa dels nominats a la pàgina oficial de Recomana. 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES