COMPARTEIX

article
17 D’OCTUBRE DEL 2023 per Joan Cruz

Tot coincidint amb el final de la verema, des del TRESC us portem cinc recomanacions d’espais on podeu fer un tast de diversos vins catalans. Tot i que podeu consultar tota l'oferta enoturística a la pàgina web del TRESC, avui us portem cinc recomanacions per descobrir i gaudir de l’entorn i de la beguda. Si ets fan de l’enoturisme, llegeix l’article!

 Visita Cava amb història centenària · Cava Varias

Visita Cava amb història centenària · Cava Varias

Primera parada en terres de tradició de verema i collita, l’Anoia. A Sant Sadurní d’Anoia trobem la centenària Cava Varias. Però en aquest cas no és el vi el leitmotiv, sinó el cava. En aquesta visita, es realitza un recorregut per les instal·lacions i les caves on reposen les ampolles i s’ensenya als visitants l’elaboració tant del vi i cava com de la criança. 

Com sempre, el millor serà al final; per tancar la visita, hi ha un tast de 4 caves: 2 caves de Guarda, joves blanc i rosat; i 2 caves de Guarda Superior, un Reserva i l'altre Gran Reserva de llarga criança. Podeu anar-hi tots els dissabtes de l'any (excepte el mes d'agost) i també diumenges de juny, novembre i desembre.

 Visita i tast al Celler Bielsa Ruano

Visita i tast al Celler Bielsa Ruano

Saltem fins a terres tarragonines per descobrir el Celler Bielsa Ruano. A diferència del primer, aquest és un negoci familiar petit i novell que neix el 2017. Amb arrels vitivinícoles i enològiques molt fortes, especialment hi ressalta la figura de l'enòleg i viticultor Joaquim Bielsa Ferrus.

Tradició, costums i forma de ser d'una gent molt lligada al territori i al conreu de la vinya són els segells d’identitat d’un celler que és jove, però que té identitat pròpia. L'activitat inclou: visita a les vinyes, al poble de Vilalba dels Arcs i al celler i tast de 4 vins (Lo noi del saxo blanc i negre i Músic de carrer blanc i negre).

 Tast comentat a Vinyes de Lilith

Tast comentat a Vinyes de Lilith

Una parada obligatòria a l’Alt Penedès, terra de gran tradició, per anar a les Vinyes de Lilith. Aquí trobareu un tast comentat (una degustació amb altres assistents) fora de convencionalismes. El recorregut se centra molt en els sentits, com una experiència sensorial. Es segueix un recorregut per les masies i vinyes per tal de conèixer la història i l’elaboració de vins i caves. A la sala de tasts es fa una degustació amb maridatge de cinc dels caves i vins de les vinyes. Un espai per passar una bona estona i gaudir.

 Visita a Costers del Priorat (tast de vins i formatges)

Visita a Costers del Priorat (tast de vins i formatges)

Un dels cellers més aclamats pel públic del TRESC no podia faltar en aquesta llista: el celler ecològic Costers del Priorat. Establert en una antiga masia cartoixana del segle XV, elabora a l’actualitat vins amb raïm de diferents finques repartides pel Priorat. Un cop finalitza el recorregut pels racons més petits del celler, es realitza l’esperat tast de vins i de formatges locals. Un passeig per tal de conèixer a fons unes terres arrelades a la tradició vinícola i gaudir dels privilegis geològics i climàtics de la comarca. 

Cal reservar abans d¡anar-hi perquè acostuma a estar molt sol·licitat. Amb l’avantatge del TRESC, hi ha un 15% de descompte!

 Visita guiada i degustació a Mas Bertran

Visita guiada i degustació a Mas Bertran

I per tancar la llista, tornem a terres del Penedès, aquest cop a Mas Bertran, a Sant Martí Sarroca. Un celler acollidor i familiar dels Ventura i Carbó, fundadors d’un projecte de vida on la natura, l’anyada i la vinya són peces fonamentals. 

Amb una copa de benvinguda, el públic ja entra en calor i amb bona cara a la visita del celler. La visita comença amb un breu vídeo en què s'aprecia el procés d'elaboració dels Clàssic Penedès a Mas Bertran, i continua amb les explicacions del guia fent un tour per les instal·lacions del celler, que porta fins a les sales de vinificació i criança. La visita conclou amb una degustació de dos productes, un vi 100% orgànic i un escumós Clàssic Penedès, acompanyat d'un petit refrigeri amb embotit i formatge de la zona.

 
 

per  Joan Cruz

ÚLTIMS ARTICLES