COMPARTEIX

article
22 DE FEBRER DEL 2019 per Pol Segarra i Carré

Aquell precís instant en què sents el primer acord de la teva cançó preferida, el moment en què la teva cantant favorita surt a l'escenari, els primers rajos de sol besant la teva cara després d'una nit inoblidable... Tots els festivals tenen un instant màgic, quelcom sentimental i difícil d'explicar racionalment que fan que, any rere any, vulguis repetir! Saps millor que ningú que un festival és molt més que música: és saltar, cantar i ballar fins que el cos et diu prou. És descobrir noves sensacions i compartir-les amb el teu entorn. Són moments inigualables que fan que la música transgredeixi més enllà de les melodies per agafar un caràcter experiencial. Si l'any passat ja vas invertir bona part del teu temps de festival en festival, ja pots obrir l'agenda: aquest any arriba carregat de noves propostes que no podràs rebutjar!

Et presentem un recull dels primers festivals confirmats al territori català perquè puguis anar-te preparant!

 

 Canet Rock · Canet de Mar

Canet Rock · Canet de Mar

Comencem per un dels grans festivals de referència del nostre territori, el Canet Rock. Des que als anys 70's tingués lloc la primera edició, el Canet Rock ha estat present a l'imaginari col·lectiu de moltes generacions de catalans. El seu retorn, l'any 2014, va significar el començament d'una nova era on es combinen els antics himnes amb les grans formacions del moment. Enguany, en la seva 5a edició, destacaran grups de sempre com els Pets o La Companyia Elèctrica Dharma junt amb nous referents de la música en la nostra llengua com La Pegatina, Doctor Prats o Zoo.

No te'l pots perdre. És un clàssic!

 Cruïlla · Barcelona

Cruïlla · Barcelona

4, 5 i 6 de juliol, reserva aquestes dates perquè arriba a Barcelona un dels festivals que han agafat més volada en els últims anys, el festival Cruïlla! No cal que li donis gaires voltes, el Cruïlla et proposa una programació que no podràs resistir. Al Parc del Fòrum de Barcelona t'estaran esperant Kylie Minogue, Vetusta Morla, Love of Lesbian, Dorian i molts més!
Però, per si et sembla poc, el Cruilla t'ofereix una preqüela i una seqüela del festival perquè puguis saciar la teva set de festivals: El Cruïlla de primavera, amb Izal, La Pegatina i Lildami com a destacats, i el Cruïlla de tardor amb els Buhos i els Catarres com a primers confirmats!

 Guitar BCN · Barcelona

Guitar BCN · Barcelona

No perdis el temps! El Guitar Bcn ja està en marxa i et porta una oferta inigualable d'artistes punters tant en l'àmbit nacional com internacional. Aquells músics que fa tot l'any que esperes veure! Podràs gaudir de referents del panorama nacional com Iván Ferreiro i la seva gira homenatge a Golpes Bajos, 'Cena Recalentada'Carlos Sadness presentant els grans èxits de 'Diferentes tipos de Luz' o la jove promesa catalana Marta Delmont i el seu últim disc 'Landlords'. Però si prefereixes l'univers anglosaxó, el Guitar BCN ofereix un dels plats forts de la temporada: la mítica banda britànica Toto el 10 de juliol a l'Auditori del Fòrum.

Fa bona pinta, eh? 

 Bioritme · Pantà de Sau

Bioritme · Pantà de Sau

Sons, melodies, música d'arreu del món, compromesa i crítica per a la construcció d'un món millor, més net i més just. Aquests valors defineixen tots aquells músics que es presenten al Festival Bioritme, com ara Zoo, Auxili, Roba Estesa i molts d'altres! A més, aquest festival compromès amb la societat, no només és irresistible per la seva oferta, l'espai únic on es presenta, envoltat de la singular biodiversitat del Pantà de Sau, crea un ambient de pau que convida a la introspecció i la reconciliació amb l'univers i la natura.


Nosaltres no ens ho perdríem per res! I tu?

 Primavera Sound · Barcelona

Primavera Sound · Barcelona

Què seria Barcelona sense el Primavera? I el Primavera sense Barcelona? El Festival Primavera Sound ja fa anys que s'ha convertit en una d'aquelles dates senyalades a l'agenda barcelonina. No es pot concebre l'ànima del festival sense la ciutat comtal, com tampoc podem concebre la música en viu de la ciutat fora del paradigma del Primavera. Cada any l'anunci del cartell es viu amb una expectació impressionant. L'edició d'enguany garanteix que del 30 de maig al 2 de juny viurem un espectacle únic (per si algú ho dubtava).

No cal que t'ho diguem nosaltres. Segur que hi seràs!

 Sònar · Barcelona

Sònar · Barcelona

Fa anys que el festival Sònar ha esdevingut un dels festivals capdavanters de la música electrònica a escala global. Any rere any ha contribuït a posicionar la marca Barcelona com a sinònim d'innovació, creativitat, tecnologia i art, fent que, actualment la capital catalana sigui considerada un referent en aquestes matèries, a l'alçada de les grans capitals mundials. Al cartell d'aquest any destaquen Amelie Lens, Brat star i Bad Gyal entre altres grans artistes. Si encara no ho has fet, aquesta pot ser l'oportunitat perfecta per a descobrir que el Sònar és molt més que el simple i repetitiu "xumba, xumba".

 Strenes · Girona

Strenes · Girona

Ja creies que ens havíem oblidat de la joia de Catalunya, eh? Girona enamora, així que no ens sorprèn gens que el festival Strenes sigui, any rere any, un dels preferits pel públic. L'Strenes és parada obligatòria per totes aquelles formacions que comencen o acaben gira. És l'ocasió perfecta per presentar al públic nou material o format. Girona i l'Strenes mariden en una perfecta harmonia: tafanejar pels carrerons del Call, trobar descans a l'ombra de la Devesa, creuar el Pont de pedra i gaudir de les millors novetats musicals del territori. Seu a les escales de la catedral i gaudeix de Mishima, Andrea Motis, Alfred Garcia, LilDami i molts altres destacats músics en un ambient únic. Inigualable!

 Clownia · Sant Joan de les Abadesses

Clownia · Sant Joan de les Abadesses

Aquella ciutat màgica que vivia a l'imaginari col·lectiu d'amics i companys propers al grup Txarango, va convertir-se en realitat un 2014 en forma de festival. Des d'aleshores Clownia ha contribuït a la lluita per al progrés i transformació socials a través de l'art i, concretament, la música. Clownia t'ofereix l'oportunitat de viure l'art com a part d'una experiència transformadora.  Dret i accessibilitat a la cultura, territori i comunitat, espai lliure de discriminacions, solidaritat i justícia global, economia social i solidària, anticapitalisme i feminisme, sostenibilitat i mediambient... Vine i descobreix els valors que fan del Clownia un festival únic!

 

  Rock Fest · Barcelona

Rock Fest · Barcelona

Acabem aquest recull presentant Rock Fest, el festival més esperat per tots els rockers de l'estat! Si ets un amant del rock dur, el 4,5,6 i 7 de juliol tens una cita obligatòria al parc de Can Zam de Barcelona. Així com els anys anteriors ha congregat a multitud de persones per a gaudir dels espectacles de bandes de tant renom com Deep purple, Alice Cooper o Rosendo, en aquesta edició el públic podrà sacsejar el cap al ritme de ZZ Top, Europe o Obús. 

Hey rocker! T'hi esperem!

 

Temptador eh? Doncs ja ho saps, comença a estalviar i gaudeix-los tots!


per  Pol Segarra i Carré

ÚLTIMS ARTICLES