COMPARTEIX

19 DE GENER DEL 2017 per TRESC

Aquest any, aposta per una calçotada de pagès, de les de tota la vida, i acompanya-la de bon vi. Si t'estrenes, et recomanem fer una llegida als 10 manaments del calçotaire més autèntic:

 

1- Camacos NO sisplau. Als pobles tot és més intens. Els arbres són més verds, l'aire és més pur i els fems fan més pudor. Però no cal al·lucinar amb les ovelles ni fer-se selfies amb el tractor! ??

2- Déu vos guard com a forma de vida. Els pagesos no diuen 'morning' per saludar. Adapta't! ??

3- Instagramitza amb moderació. Buida el carret del mòbil i ves escalfant els hashtags. Però no oblidis que, al cap i a la fi, es tracta de viure la calçotada i no només de retratar-la ??

4- Digues NO als guants de plàstic. No estàs posant benzina. Embruta't, que forma part del joc! ??

5- És una calçotada, no un brunch cuqui. Per degustar l'escalivada no cal vestir de Prada. Posa't roba i calçat còmode ??

6- Faràs pudor igualment, així que gaudeix. All i oli, olor de fum i taques de romesco. Això és la guerra, o sigui que a lluitar s'ha dit! ??

7- Acabaràs torrat, però no siguis impacient. No vulguis beure't tot el Penedès o Priorat abans de tocar un sol calçot. Beu amb moderació i la calçotada serà sublim ??

8- La ressaca de bon vi és un infern celestial. No et preocupis per l'endemà. La ressaca de vi del bo no és com la de sangria del xinès de l'eixample ?? 

9- L'únic viatge que mereix souvenir. El millor de les calçotades als cellers és que et pots endur un bon record cap a casa: una ampolla de vi (o les que vulguis!) ??

10- Torna amb les finestres obertes. Tots sabem que els calçots són una arma de flatulència massiva. Evita desmais innecessaris ventilant el cotxe ??

 

I si t'han vingut ganes de fer una bona  calçotada i acompanyar-la dels millors  vins de la nostra terra, aquí tens 4 propostes a les quals no podràs dir que no: calçots de primera en entorns idíl·lics!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES