COMPARTEIX

Notícies
9 DE NOVEMBRE DEL 2015 per TRESC

 
El compositor contemporani més interpretat del món és John Rutter; les seves belles melodies infinites i la seva dolçor ens porten a un món ideal en el que tot és possible.
Reconegut i admirat en el món anglosaxó com una referència hereva dels més grans compositors anglesos, vindrà al Palau de la Música a celebrar els seus 70 anys amb un programa centrat en una de les seves obres cabdals: el Magnificat. 
 
Abans sonarà una peça orquestral amb arpa solista (Suite Lyrique) i una petita joia: Look at the World, una obra coral (traduïda al català pel seu exprés desig). Compositor habitual en tota classe d’esdeveniments de la família reial anglesa, Rutter també és anomenat Mr. Christmas per haver escrit algunes de les nadales més populars i inoblidables al Regne Unit. 
 
 
 
Company de pupitre a l’escola del compositor místic John Taverner (autor de la celebrada obra The Lamb), John Rutter va enamorar-se aviat de la música coral. Per Rutter, representa un espai participatiu on la gent abandona l’estrès laboral per entrar en una dinàmica positiva, en que comparteixen unes hores del seu temps lliure de forma voluntària. “La pràctica coral permet desenvolupar valors molts importants en la vida ordinària: eliminar les individualitats en favor d’un encaix en el conjunt, l’escoltar a l’altre, el compartir un repte comú, la disciplina de sotmetre’s a un líder acceptat, la cerca d’un so igualat entre el conjunt..., cantar en un cor deixa un segell inesborrable en les persones”.
 
Els cantaires del Cor Jove i el Cor de Noies de l’Orfeó Català són joves que gaudeixen i comuniquen amb entusiasme aquest ideal. Sigueu convidats a sentir aquesta manera de viure en companyia d’aquests entregats cantaires i a l’hora celebrar l’aniversari del sensible protagonista d’aquesta vetllada: John Rutter.
 
 
Víctor Garcia de Gomar, director artístic adjunt

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES