COMPARTEIX

Notícies
30 D’OCTUBRE DEL 2015 per TRESC

El Teatre Borràs es va inaugurar l’any 1931 sota el nom de Cinema Urquinaona (també es va anomenar Cine Francesc Ferrer i, posteriorment, Cine Borràs). Al llarg de la seva història ha anat combinant cinema i teatre fins que a l’any 1995 es va convertir amb l’actual teatre que tots coneixem. 84 anys després de la seva inauguració el cinema torna a ser protagonista a la Plaça Urquinaona, gràcies al teatre i a la coproducció entre Temporada Alta i La Brutal: ‘Una altra pel·lícula’ de David Mamet dirigida per Julio Manrique.

No és el primer cop que Julio Manrique  treballa amb textos d’aquest dramaturg americà, ja ho va fer amb ‘Els Boscos’ i ‘Amercian Buffalo’ i, certament, es nota i es transmet: funcionen els agudíssims diàlegs, funciona el muntatge que flueix amb ritme i evidencia la bona connexió entre actors, David Selvas, Mireia Aixalà i el propi Julio Manrique, que sap esprémer al màxim el millor resultat de tots aquells que l’envolten, els seus amics. 

Una altra pel·lícula’ escrita l’any 1988 amb el títol Speed-The-Plow és una història de dos productors de cinema, amb un projecte estrella, i una nova secretaria que posarà en perill les seves ambicioses aspiracions. L’obra és una crítica molt vigent a la indústria del cinema, tot i que també es podria aplicar al sector del teatre, i posa en evidència les contradiccions, les vergonyes i les febleses del capitalisme, i del que va ser o és un del seus màxim exponents, Hollywood.  
 

I poca cosa més m’atreveixo a explicar... crec que no és una obra que pessiga les entranyes, tal com ho han fet en altres ocasions, però val la pena (tens temps fins al 29 de novembre) i que és que l’estil o el segell de Julio Manrique (o de la Brutal), per mi, ja és per si una garantia: no et deixarà indiferent.

I per posar-te en situació deixo que et contagies de l’esperit de l’època... vols saber com sona ‘Una altra pel·lícula’?

 

Per Rubén Garcia, Cap d'Arts Escèniques del TR3SC
A twitter és @RuGarciaE


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES