COMPARTEIX

Notícies
4 DE NOVEMBRE DEL 2015 per TRESC



UNA DONA AMB MOLT SOUL

L'Auditori de Cornellà
inaugura la Sala2.cat el proper 12 de novembre. Ho fa amb el concert d'Izah, qui presentarà el seu darrer treball  'Now or never', 11 cançons que l'han consagrat com la nova reina del soul. 
Conversem amb ella breument per conèixer-la una mica més abans de l'esperat concert.


Vas començar de molt petita a interessar-te per la música. Com van ser les teves primeres experiències en aquest món?

Vaig tenir interès des de molt petita per cantar i ballar. Amb 14 anys vaig començar en una banda de funk house fent versions de Jamiroquai. Allà vaig tenir experiència a l'actuar a l’escenari, amb "bolos"… Vaig descobrir que això era el que m’agradava.

Què ha representat per a tu l’Amy Winehouse i la Whitney Houston?

Per mi la Whitney era com una deesa. Amb 4 o 5 anys la seva veu em va meravellar. Tenia una veu increïble. Tenia una presència que m’encantava. No sé com però la seva músic va arribar a mi. El meu pare era més de música italiana i la meva mare de Queen i Led Zeppelin. Gràcies a ella vaig començar a escoltar a altres grans veus com Ella FitzgeraldNina Simone. Més endavant, a l’adolescència, em vaig fixar amb l’Alicia Keys. Finalment va aparèixer l’Amy, una de les màximes responsables que la música soul arribés al gran públic.

 


Quin referent actual tens?

M’inspiro amb molta gent diferent i de diferents gèneres. Em fixo amb Upgrade o The Weekend. El que va arribant a mi va quedant-se d’una manera o una altra.

El proper 12 de novembre actues a la sala 2.cat de Cornellà. Com estàs preparant aquest concert que representarà la inauguració de la sala a Cornellà?

Presentaré Now or never, el directe està força rodat. Es nota la presentació a Madrid i a Santander. La novetat serà en el show, provarem coses en l’escenari. Serà especial perquè el públic a Cornellà estarà al voltant. Això em fa il•lusió perquè mai havia estat rodejada de públic. Només he viscut un cas similar, en el Palau de la Música, on tenia gent a dalt.



Què busques comunicar en el teu darer treball i primer LP, Now or never. Què busques comunicar en aquest nou projecte? En què es diferencia dels anteriors?

És molt més ambiciós. El meu primer treball, Mindland, va ser molt experimental i molt més underground. Now or never és un treball molt més elaborat, més ambiciós a nivell vocal. Hi ha un missatge per gaudir dels petits plaers, del present i sobretot (si et fixes en les cançons) per fer aprofitar el moment a tothom. Vaig llegir una frase “Mai res passarà en el futur sinó que passarà en l’ara” El moment en el que vivim i prenem decisions sempre és el present. Enamora’t, desenamora’t i viatja perquè cal viure intensament l'ara. És ara o mai. El missatge és animar a la gent a viure intensament.

Aconsegueix les teves entrades pel concert a l'Auditori de Cornellà aquí

Fes un tastet de la música d'Izah amb la següent selecció:

Per Laura Puebla, cap de l'Àrea de Territoris del Club TR3SC
A twitter: @albuepg

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES