COMPARTEIX

Notícies
25 DE SETEMBRE DEL 2015 per TRESC
 
Sempre m’he sentit atret per buscar noves fórmules que vinculin a l’espectador amb el teatre. Sí! Hi ha d’haver vida més enllà del moment de la compra d’una entrada. Sóc dels qui aposta per treballar els públics i per fer de l’acte ‘d’anar al teatre’ una experiència completa. 
 
Al 2013, amb l'Elisenda (la meva predecessora) ens vam reunir amb la direcció del TR3SC per plantejar poder crear una nova activitat al voltant de l’actualitat teatral organitzada pel propi equip TR3SC. Així va néixer el Butaca TR3SC, amb la iniciativa de dos apassionats pel teatre i amb la complicitat del col·lectiu de reconeguts periodistes i crítics teatrals: el Recomana (i sobretot d’una de les seves ànimes Jordi Bordes, periodista d'El Punt). Tres anys després hi seguim apostant i, comptant les sessions d’aquest any, en portem més de 40 d'organitzades i més de 300 socis que ja hi han passat (alguns fins i tot han repetit i han format petits grups d’amics ‘teatreros’). 
 
 

Aquest 2015 ja hem iniciat una nova edició, la vam començar el passat 7 de setembre amb una sessió on vam ‘aixecar el teló’ de la temporada amb periodistes com Toni Puntí, Aïda Pallarès, Jordi Bordes, Teresa Ferré, Jordi Sora i Elisa Díez
 
Ja tenim noves dates confirmades: el pròxim 3 d’octubre anirem a un terrat particular del barri del Guinardó, on parlarem del fenomen de portar les arts escèniques en espais no convencionals com albergs modernistes o parcs i jardins... Tot això ho farem juntament amb iniciatives com Pàrquing Shakespeare, el Festival Píndoles o Terrats en cultura, que després ens deixaran gaudir al mateix terrat d’una de les propostes de la propera edició. Més endavant t’anirem desvetllant els detalls de les noves sessions dedicades a treballar els musicals d’autor, els clàssics de la cartellera o l’humor a escena
 
 
Una altra de les propostes pròpies per la que apostem és El teatre per dins. Un cicle de xerrades on desgranem en 5 sessions el procés de creació d’una obra de teatre. La dramatúrgia, la producció, l’escenografia o vestuari, el màrqueting i la comunicació cultural o la programació són els eixos que vertebren aquestes xerrades. La passada temporada va ser un èxit d’assistència i vam comptar amb la participació del dramaturg Marc Rosich; el Sr. Jordi González, Vice-President del Grup Focus; l’empresa de vestuari Dress-Art; el director de comunicació del Teatre Lliure, David Vericat; o la programadora del Teatre Poliorama i Victoria, Anna Victori. 
 
Per aquest 2015 t’hem preparat noves sessions: la dramatúrgia amb el director de la Sala Beckett, Toni Casares, i el dramaturg Joan Yago; la producció amb Anna Rosa Cisquella de Dagoll Dagom; l’escenografia amb Montse Amenós; el màrqueting i la comunicació cultural amb David Costa, de Sixto Paz Produccions, i una última sessió sobre la programació i exhibició teatral amb un convidat sorpresa que encara no et puc desvetllar. 
 
 
Sí, sóc/som freakes culturals i ens agrada anar més enllà, ens encanta conèixer com funciona el teatre i saber qui i com treballen aquells que s’amaguen darrere el teló. I saps què és el que ens agrada més? Que ho gaudeixis tant com nosaltres hem gaudit organitzant-ho per a tu!
 
Per Rubén Garcia, Cap de l'Àrea d'Arts Escèniques del TR3SC
@RuGarciaE

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES