COMPARTEIX

Notícies
8 D’OCTUBRE DEL 2015 per TRESC


Ja arriba la Fira Mediterrània de Manresa. Del 15 al 18 d’octubre, la capital del Bages acollirà més de cent companyies i prop de tres-centes activitats, convertint-la en l’epicentre cultural del país: música, teatre, dansa, espectacles de carrer, programació familiar... una oferta per a tots els gustos que, com és habitual, pivota al voltant dels dos pols de treball de la Fira: la cultura popular del nostre temps i les músiques provinents d’arreu del món.
 
Sí, la Fira és un lloc de descoberta: us convidem a passejar-hi, gaudir d’una ciutat que bull als carrers i apropar-vos a algunes de les 35 estrenes que acollirem. Arts escèniques i arrel, cultura urbana vs cultura tradicional, participació, nous formats... Un altre exemple de la nostra curiositat és PREGONS, una petita aventura mediàtica i performàtica protagonitzada per  Carme Ruscalleda, Màrius Serra i Xavier Albertí  que ens oferiran tres micro actuacions ben especials  al llarg de la Fira. No us ho perdeu!
 
Què recomanar als socis del TresC? La nostra visió de la cultura popular es troba ben reflectida en la inauguració i la cloenda d’aquesta edició. Els encarregats d’obrir la fira seran Kulbik Dance, al costat de la Cobla Sant Jordi en una proposta en què es trobaran hip hop i música de cobla, mentre que La viola d’or, espectacle que commemora els 150 anys del naixement d’Enric Morera, protagonitzarà la clausura, mostrant la voluntat de projectar al futur el nostre patrimoni més preuat. 
 
 
Dos dels plats forts de la programació són Roger Mas, que estrenarà a Manresa el seu nou disc, Irredempt, i el guitarrista flamenc Tomatito, que presenta a Catalunya el seu nou projecte. Ells seran els encarregats d’omplir amb el seu talent el Teatre Kursaal les nits de divendres i dissabte. Però la música continuarà amb noms com Asian Dub Foundation Sound System, el mític senegalès Cheikh Lô i la diva de l’ethio-soul Ester Rada, així com  una bona selecció del nostre talent: Oques Grasses, Carles Dènia o Joan Garriga i Carles Belda, entre molts altres.

Per David Ibáñez, director artístic de la Fira Mediterrània
A twitter: @Davitibanez

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES