COMPARTEIX

Notícies
9 D’OCTUBRE DEL 2015 per TRESC

 
Clàssic PenedèsNature Boy, Pomplamoose
Obrim amb un Clàssic Penedès que es pot servir com aperitiu. 
Clàssic Penedès és com s’anomena als escumosos que s’elaboren al Penedès. Busquen reivindicar un producte que reflecteixi territori, sempre seguint principis ecològics en l’elaboració i el cultiu. L’essència d’un paisatge transformat en bombolles. Un escumós que vol enamorar amb la seva naturalitat, fugint de superficialitats com el Nature Boy de Pomplamoose. 
 
 
Vi Blanc jove afruitat -  Summer holiday, Wild Nothing
Vins que busquen frescor i la màxima expressió en fruites cítriques, tropicals o d'os. Fàcils de beure en qualsevol moment i tan esperats i irresistibles durant les vacances d’estiu com la cançó de Wild Nothing.
 
 
 
Vi Blanc amb criança – Young & Beautiful, Lana del Rey
Vins que sense deixar de ser joves mostren una personalitat molt marcada. Vins que no et deixen indiferent i que parlen d’un territori, una manera de fer i un treball sacrificat a la vinya. Vins que han necessitat més esforç per elaborar-se i que lluiten per no morir amb la seva marcada acidesa. No els oblidis en un armari i dóna’ls-hi el protagonisme que es mereixen.
 
 
Vins negres molt lleugers i afruitatsMi Negrita, Devendra Banhart
Vins elaborats amb les varietats de trepat i sumoll. Raïms molt delicats que tinten poc i amb una tendència al color cirera. Vins amb els quals has de tenir fe perquè et poden donar moltes alegries si estan ben treballts, notes especiades, una explosió de fruites vermelles, regalèssia, frescors que perduren amb els anys. Els negritos del vins negres.
 
 
Vins negres joves – Wild, Beach House
Els reis de la pista. Vins frescos, salvatges, amb nervi i molta força. Vins de caràcter afruitat i amb una càrrega d’alcohol punyent. Posa’ls una mica en fred per domar una mica la seva joventut i combina’ls amb primer plats o segons lleugers, són molt versàtils. 
 
 
Vins negres amb criança -  Samson, Regina Spektor
Una oda al samsó també conegut com a carinyena. Una varietat que es complementa perfectament amb altres raïms negres i els permet fer una llarga criança en bóta gràcies a la seva alta càrrega de tanins. Una dolça perdició quan el descobreixes.
 
 
Vins negres amb una llarga criança – Poison & Wine, The Civil Wars
Vins pacients que han reposat en bótes durant anys per provocar-te un orgasme en boca. Vins verinosos i addictius que recordaràs sempre.  
 
 
Vins dolços elaborats amb garnatxa – Golden Brown, The Stranglers
Els dolços elaborats amb garnatxa, vins infravalorats que t’endolciran els dies de tardors i que són perfectes per acompanyar amb castanyes o panellets. Dóna’ls-hi una oportunitat i fes una  mirada especial a les garnatxes de l’Empordà.
 
 
Caves – How it ends, Devotchka 
Per tancar, un cava, símbol de celebració i finals feliços. Passi el que passi, sempre trobaràs una excusa per obrir una bona ampolla de cava, producte de referència al nostre país. Investiga entre tots els cellers i descobriràs que tampoc hi ha res a envejar als champagnes.
 
 
 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES