COMPARTEIX

El millor pop català de nova generació reunit en pro d’una bona causa

Sabíem que per inaugurar la dotzena edició del Festival de Guitarra volíem fer quelcom especial. Teníem el nom, Guitarra Solidària, però ens faltava el què. No vam trigar massa a arribar la conclusió que el càncer és la malaltia del segle XXI, que s’endú a tanta gent abans d’hora i que, tot i els esforços de tantes persones, encara no se n’ha aconseguit trobar un remei.

Així vam iniciar converses amb la Fundació Oncolliga i vam tenir la pensada d’organitzar una gala benèfica amb l’objectiu de recollir fons per a l’ajuda i suport als malalts de càncer i a les seves famílies.

Van ser cinc els cantautors que de seguida van respondre a la nostra crida: Damià Olivella, Judit Neddermann, Cesk Freixas, Albert Solà i Gemma Humet. Tots ells alçaran les seves veus per una bona causa en una gala inaugural única i amb la millor música del panorama català actual.

Entre els més de 20 concerts que tindran lloc aquest juliol, Big Mama Montse i Maurizio di Fulvio Trio seran els caps de cartell. Nit de Blues és el títol de l’espectacle on Big Mama acompanyada del mestre guitarrista Riqui Sabatés, recrearan una nit de blues i swing apassionat i sense etiquetes.

Per altra banda, l’elegància instrumental de Maurizio di Fulvio Trio l’ha conduit a encapçalar el festival per la originalitat de la seva posada en escena, que mescla cultura musical africana i llatinoamericana.

A més d’organitzar tallers musicals per a guitarristes i oients, una altra de les activitats destacades serà el II Concurs de Guitarra Josep Ferrer, un concurs per a guitarristes amateurs que pretén actuar de plataforma de llançament amb premis com una guitarra valorada en 1,600€ i l’oportunitat d’oferir concerts remunerats a diversos festivals de música del país.

Altres músics que podrem sentir, grans mestres de les cordes, seran Frank Crespo, Terry Patrick Ryan, Burruezo & Bohemia Camerata o D’Atzar Trio, entre molts altres.

En conclusió, una edició del Festival de Guitarra per fer un tast de música de primera qualitat.

 

Josep Manzano, director del Festival de Guitarra de Girona


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES