COMPARTEIX

El mes d’agost és un mes que sovint s’associa amb orxates massa curtes, migdiades eternes, cremades a la pell i sobretot moltes ganes que no arribi mai setembre. L’agost dóna per molt més que veure de nou la reposició d’aquella sèrie mentre reneguem, com cada any, que a l’estiu no fan res de bo a la televisió. Girona, i especialment la Costa Brava, ens convida a gaudir del mes d’agost amb una de les seves apostes culturals més rellevants: els festivals de música.

Ben lluny de les aglomeracions dels grans festivals, Girona compta amb festivals pròxims, arrelats en el territori, de qualitat i molts d’ells localitzats en indrets amb gran rellevància arquitectònica i/o natural.

A continuació, els concerts que et permetran capbussar-te a Girona de la millor manera, amb la música més excel·lent del moment

GREGORY PORTER & MYLES SANKO (Festival Castell Peralada) 11/08

El Festival Castell Peralada és el festival clàssic de l’estiu i un dels que gaudeixen de més prestigi. L’11 d’agost ressonarà, en el majestuós castell, el millor jazz i soul del moment amb Gregory Porter & Myles Sanko. Aquest darrer, tal i com vam poder comprovar en el concert d’aniversari TR3SC, ens traslladarà al soul dels seixanta i setanta amb la seva potència il·limitada. La nit continuarà acompanyats del gran Porter, addictiu des del primer minut, qui amb el seu somriure contagiós i la seva veu única farà vibrar a tots els assistents.  Elegància indiscutible.

 

ANDREA MOTIS & JOAN CHAMORRO GROUP (Festival d’Empúries) 22/08

Qui ho havia de dir que unes ruïnes podrien ser un escenari idíl·lic per a realitzar concerts a l’aire lliure? Per segon any, la que va ser porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, acollirà els grups més destacables del panorama musical català. El 22 d’agost Andrea Motis & Joan Chamorro Group  actuaran al Fòrum Romà d’Empúries. Se’ls considera una revelació del panorama jazzístic però s’han guanyat, concert rere concert i any rere any, esdevenir també un dels millors representants del panorama musical català. Passió per la música!

 

SPANDAU BALLET (Festival Porta Ferrada) 18/08

Un dels grans concerts del festival de Sant Feliu de Guíxols és el que ens regalaran el quintet més sofisticat de l’era Thatcher en el seu primer tour des del 2009. A Spandau Ballet els avalen 25 milions de discos  i els grans èxits de Gold, Lifeline i Only when you live. Redescobreix la banda sonora de la teva vida!
 

 

LEONMANSO + ALBERT PLA & DIEGO CORTÉS (Festival Internacional de Música de Cadaqués) 13/08
De Menorca arriba a Cadaqués Leonmanso, qui estrenarà amb les seves màgiques històries i la seva música folk la nit del proper 13 d’agost. D’un músic que té molt a dir passarem a un que també té molt a dir però que ja ho ha fet al llarg de la seva carrera. Estem parlant d’Albert Pla, qui acompanyat del conegut guitarrista Diego Cortés, repassarà les seves cançons tot creant un espectacle poètic i en alguns moments surrealista. Diversió assegurada.
 

 

NIT POSTRES DE MÚSICA (Interludi – Festival de música de Calonge) 15/08

Se t’ocorre una millor combinació que música i postres? En el magnífic pati d’armes del Castell de Calonge, l’entusiasta xef Quim Casellas (una estrella per la Guia Michelin) maridarà la seva proposta gastronòmica amb la música de la Interludi Band. No et pots perdre el festival més antic de la Costa Brava!  Per llepar-se'n els dits!
 

 

QUARTET CASALS (Schubertíada a Vilabertran) 24/08

Aquest festival neix inspirat en les reunions que es realitzaven al voltant de Franz Schubert i on sempre s’acabava gaudint en un ambient proper de les seves primícies musicals. El Quartet Casals, un dels quartets de corda més rellevants de la seva generació, interpretarà en el monestir de Santa Maria de Vilabertran a Schubert, Mozart i Haydn. Música celestial.

 

 

JORDI SAVALL I HESPÈRION XXI (Festival Torroella de Montgrí) 20/08

El Festival de Torroella presenta la seva 35ª edició centrat en la veu, el piano i la música antiga. Del 2 al 20 d’agost, gairebé cada dia, hi haurà un concert amb grans figures del jazz i la clàssicaJordi Savall i Hespérion XXI clouran el festival el 20 d’agost amb la presentació del disc Esperit d’Armènia, on Savall ha recuperat les músiques d’una de les grans civilitzacions d’Orient. Més que un concert!

 

AND THE WINNER IS…”LES MILLORS BANDES SONORES DELS ÒSCARS DE HOLLYWOOD (Festival de Música de Sant Pere de Rodes) 15 i 16/08

El colofó del festival serà amb aquesta producció pròpia que inclou les bandes sonores de E.T, La vida es bella, Memòries d’Àfrica, Indiana Jones, Forrest Gump, Gladiator, Star Wars i altres grans èxits de la gran pantalla. Piano a quatre mans i orquestra de corda per celebrar el 15è aniversari d’aquest festival que un any més es celebra en el monestir de Sant Pere de Rodes. Música i cinema de la mà.

 

EVA FERNÁNDEZ GROUP (Les nits de Marimurtra)  22/08

La Sant Andreu Jazz Band és sinònim de qualitat, passió i compromís. Una de les joves promeses és l’Eva Fernández (saxofonista i cantant) que lidera una formació de luxe sota el nom d’Eva Fernández Group, per oferir un repertori de jazz fresc i sorprenent. El millor jazz de casa nostra!

Ah! I si ets del Club TR3SC recorda que pots gaudir d'avantatges per tots aquests festivals!
 

Laura Puebla és Cap de l'Àrea de Terrioris del Club TR3SC
A Twitter: @albuepg


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES