COMPARTEIX

Segur que tens ganes de saber què et trobaràs dalt de l’escenari del Teatre Lliure la propera temporada 2016/17, una temporada molt especial amb motiu del 40è aniversari del teatre. No t’amoïnis que nosaltres hem fet una selecció especialment per a tu, de les representacions que més prometen. A més, les podràs gaudir des d'un 15% de descompte per ser soci/a del TR3SC! Estàs preparat/da?

Abans de començar has de saber que es farà un acte per celebrar els 40 anys de funcionament del Lliure. Serà el 10 de setembre i es farà un Camí de Festa en tots els espais del teatre, però sobretot a la Plaça Margarida Xirgu. T’ho perdràs? Aquí tens tota la informació de la festa del Teatre Lliure!

 

1.    Davant la Jubilació, de Thomas Bernhard.

 Una història basada en fets reals interpretada per trens grans del teatre català: Marta AngelatMercè Arànega i Pep Cruz. Sota la direcció de Kritian Lupa, s’explica el virus del nazisme en l’actualitat i com aquest pot arribar a afectar a una família que s’acaba asfixiant. Una excel·lent visió de l’extrem de la societat actual. Del 13 de gener al 5 de febrer a Gràcia.

 

 

2.    Jane Eyre.

Una autobiografia, a partir de la novel·la de Carlotte Brontë. Repassem la vida d’aquesta heroïna romàntica que no vacil·la en cap moment quan ha de prendre una decisió. Qui millor que Clara Segura per fer aquest paper, qui estarà acompanyada de Jordi Collet, Gabriela Flores, Pepa López, Ramon Madaula i Magda Puig entre d’altres. Del 23 de febrer al 26 de març a Gràcia.

 

 

2.  L’ànec salvatge, de Henrik Ibsen.

Es tracte del drama psicològic d’una família que esclata quan un dels membres torna a casa i comença a recordar coses del passat. Julio Manrique accepta el repte de dirigir aquesta obra d’Ibsen amb Andreu BenitoIvan BenetJordi BoschLluís MarcoMiranda Gas i altres actors en el repertori. Una de les obres que no et pots perdre de la nova temporada. Del 2 de març al 2 d’abril a Montjuïc.

 

 

4.   In Memoriam, La quinta del biberóde Lluís Pasqual

Els joves de la Kompanyia Lliure fan un homenatge a aquells que es van enfrontar a la batalla de l’Ebre de la Guerra Civil espanyola. Lluís PasqualEnric Auquer, Quim ÀvilaEduardo LloverasLluís Marquès i Joan Solé tenen 17 anys i els envien a lluitar a primera línia de foc. Del 14 d’octubre al 13 de novembre a Montjuïc.

 

 

 

5.     Revolta de les Bruixes, de Josep Maria Benet i Jornet

Un home i sis dones en una nit de lluna plena. La revolta d’aquestes dones davant l’home acabarà enfilant uns camins que cap d’ells s’havia plantejat mai. Chantal AiméeClàudia BenitoRaquel Ferri, Àurea MárquezXicu MasóAndrea Ros i Júlia Truyol seran aquestes bruixes que s’enfronten a un únic problema comú. Del 2 de novembre al 4 de desembre a l’Espai Lliure de Montjuïc.

 

 

 

6.       Les noces de Fígaro, de Caron de Beaumarchais

És una reposició dirigida per Lluís Homar que va ser un èxit total l’any de la fundació del teatre. Amb actors com Manel BarcelóMarcel BorràsJoan CarrerasMònica LópezVictòria Pagès, i altres, es rememora la posada en escena de Fabià Puigserver i on el mateix Lluís Homar va interpretar a en jove Fígaro. Del 2 de desembre al 29 de gener a Montjuïc.

 

 

 

7.       Filla del seu pare, de Henrik Ibsen.

 El primer Ibsen de Pau Miró, presenta una nova versió de Hedda Gabler. Amb Júlia Barceló, Pol López Pau Vinyals dalt l’escenari, ens presenten una Filla del seu pare diferent, versionada per Aleix Aguilà, on ens explica la realitat en què vivim, on volem aparentar més que ser. Una de les propostes fortes de la temporada. Del 15 al 26 de març a l’Espai Lliure de Montjuïc.

 

 

 

8.    Masacre

Una història del capitalismo español, d’Alberto San Juan. Ens traslladem al 1939, on la societat espanyola es fa preguntes sobre el poder polític i econòmic del país. És d’aquí on apareix aquesta 'Masacre', on un home i una dona, Alberto San Juan i Marta Calvó, es proposen acabar amb el capitalisme a Espanya. Del 29 de març al 2 d’abril, a l’Espai Lliure de Montjuïc.

 

 

 

9.     Ivànov, de Txékhov. 

La història d’un home atrapat entre la por de viure i la fi d’un món, en un entorn confús i antipàtic. Nao Albet, Andreu Benito, Joan Carreras, Pep Cruz, Vicky Luengo, Sandra Monclús, Àgata Roca, Pau Roca i Mar Ulldemolins ens mostraran aquest Ivànov que Txékhov va escriure en plena adolescència. Del 27 d’abril al 28 de maig a Montjuïc.

 

 

 

10.  Los hemanos Karamazov, de Dostoievski.

Dirigida per Gerardo Vera i amb Juan Echanove com a protagonista, arriba dalt de l’escenari la part fosca de la vida humana. La impressionant novel·la de Dostoievski és un dels plats forts de la nova temporada del Lliure, aquesta vegada amb la versió de José Luis Collado. Del 8 al 18 de juny a Montjuïc.

 

 

 

També podràs gaudir d’obres que han triomfat aquesta passada temporada o que s'han estrenat al Festival Grec com L’inframón, Rhumïa, Hamlet, Ragazzo o Història. A més, el Lliure també posa el seu granet de sorra per la causa dels refugiats i ha programat una activitat solidaria amb els refugiats d’Idomeni.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES