COMPARTEIX

Encara no hem acabat la temporada i al TNC ja ens fan dentetes presentant-nos la vinent! Però no pateixis, perquè l'espera no serà molt llarga... a  partir del dia 16 de juny ja podràs comprar les entrades amb els descomptes del teu carnet TR3SC ;). Mentre esperes, et portem una selecció de les 10 obres que més prometen. Agafa l'agenda!

1. L'aplec del remei, de Josep Anselm Clavé. Ni 10, ni 20, ni 30... 43 són els músics de l'Esmuc que celebraran el 40è aniversari de l'escola a l'escenari del TNC. I ho faran ni més ni menys que amb la primera obra de teatre musical en llengua catalana, una sarsuela desenterrada dels arxius per a l'ocasió. Un espectacle que redescobreix la figura de Clavé i que dirigirà, com ja és habitual en les inauguracions de temporada del teatre, l'alter ego de Xavier Albertí: la polonesa Wanda Pitrowska ;) Del 29 de setembre al 2 d'octubre.

 

2. El coratge per matar de Lars Norén

La directora de l'Institut del Teatre Magda Puyo dirigirà aquest drama d'origen suec sobre la turmentada relació entre un pare i un fill que els acabarà portant a unes conseqüències nefastes. La interpreten tres actors de luxe: Nao Albet, Manel Barceló i Maria Rodríguez. Del 6 al 30 d'octubre.

 

3. Molt soroll per no res de William Shakespeare

Que el musical d'èxit de la passada temporada tornava ja ho sabíem. El que no teníem tan clar és que arribarà amb alguns canvis: Sílvia Abril, Guillem Albà i Màrcia Cisteró són alguns dels noms que s'incorporen al repartiment, mentre que David Verdaguer, Lloll Bertran, Òscar MuñozAlbert Triola són alguns dels que hi continuen. I, com no podia ser d'una altra manera, tampoc hi faltarà ni el tàndem Llàcer-Guix ni la música de Cole Porter.  Del 24 de novembre a l'1 de gener.

 

4. La fortuna de Sílvia de Josep Maria de Sagarra.

El director Jordi Prat i Coll portarà a escena un text ambientat al principis dels anys 40 amb el que la reconeguda actriu Laura Conejero tornarà al TNC. L'acompanyaran a escena un cartell de grans noms que inclou, entre altres, a la Muntsa Alcañiz i la jove promesa Anna Alarcón. Del 30 de novembre al 25 de desembre. 

 

5. Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés.  La que va ser guanyadora del Premi de la Crítica a noves tendències 2016, arriba als magatzems del TNC. Ens porta un espectacle de teatre d'objectes fet a partir d'una baralla de cartes que només admet 5 espectadors per funció! De moment se n'han programat 70 funcions ampliables, però no us adormiu perquè volaran! De gener a juny.

 

6. En la solitud dels camps de cotó de Bernard-Marie Koltès.

Un text d'un dels grans dramaturgs europeus protagonitzat per Andreu Benito i Ivan Benet i dirigit per Joan Ollé. Una intricada conversa entre dos desconeguts amb la poètica pròpia de l'escriptor. Del 19 de gener al 19 de febrer.

 

 

 

7. Letter to a man de Robert Wilson i Mikhail Baryshnikov.

 Després d'anys sense poder-ho fer, el TNC torna a portar una proposta internacional! El triat és un espectacle basat en els diaris del ballarí rus Vàtslav Nijinski, en el qual ens mostra el moment en el que va començar a perdre el contacte amb la realitat a causa d'una malaltia mental. Del 26 al 29 de gener.  

 

 

8. La senyora Florentina i el seu amor Homer de Mercè Rodoreda.

 Quatre anys després de ser substituït per Albertí en la direcció del teatre, Sergi Belbel torna a dirigir al TNC. I ho fa amb un text de la dramaturga catalana per excel·lència i amb Mercè Sampietro com a protagonista. Formaran part del repartiment Toni Sevilla, Enric Cambray, Margarida Minguillón i Teresa Urroz, entre altres. Del 23 de febrer al 2 d'abril. 

 

9. A tots els que heu vingut de Marc Rosich

La quota de dramatúrgia contemporània la posa enguany aquesta tragicomèdia creada per encàrrec en el qual Mercè Arànega es posarà a la pell d'una vídua de 70 anys. Completaran el repartiment Lurdes BarbaCarles Gilabert, Àurea Màrquez, Victòria Pagès Mireia Pàmies. Del 6 d'abril al 7 de maig.

 

10. Ricard III de William Shakespeare. 

Acabem la selecció amb un altre clàssic que ja té l'expectativa assegurada. Lluís Homar repeteix a la sala gran i es posa en el paper d'un dels malvats més reconeguts del dramaturg anglès. Per si això fos poc, atenció a alguns dels noms que l'acompanyen: Julieta Serrano, Joel Joan,  Roger Casamajor, Carme Elias, Oriol Genís, Lina Lambert, Anna Sahun... El meu regne per una entrada! ;) 

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES