COMPARTEIX

Notícies
19 DE JUNY DEL 2015 per TRESC

"Tinc moltes il·lusions i expectatives"

Han passat sis anys del fenomen El tiempo entre costuras, del què ha venut més de tres milions d'exemplars, però María Dueñas ens confessa que segueix tenint la mateixa il·lusió que abans parlant de la seva nova novel·la, La Templanza (Planeta). Ara, que han passat quatre mesos i un dia després de la publicació del seu tercer llibre, María Dueñas ha respòs durant més d'una hora i mitja a les preguntes que els assistents del #VisÀVisTR3SC van fer-li el passat dijous 18 de juny. Aquesta trobada s'ha acompanyat amb uns fantàstics vins del desert dels Monegros del celler DCueva. Sens dubte, uns vins que s'adeqüen a la perfecció a l'estil de les novel·les de l'escriptora. 

"Per mi ha estat molt gratificant posar-me en la pell de Mauro Larrea"

En la seva nova obra, Dueñas recorre a una figura masculina, la de Mauro Larrea, després que en les anteriors novel·les el protagonisme el tinguessin les dones. Ha passat del segle XX al la segona meitat del segle XIX, i de Tetuán i Tánger a Jerez, La Havana i Mèxic per explicar les aventures d'un home que va aconseguir convertir-se en ric empresari. "Són històries i protagonistes molt diferents, però en les 3 novel·les explico històries molt humanes i properes", diu Dueñas. "Abans de tenir protagonistes, escullo la localització", remarca l'escriptora. I tal i com vam comprovar amb la primera novel·la, Dueñas es documenta molt: "investigo llibres, articles, premsa de l'època, plànols i mapes... Utilitzo molts tipus de recursos per preparar la meva novel·la."

"Jo no sóc una escriptora vocacional"

"Sempre he estat bona lectora". I és que María Dueñas, que va ser professora en la Universitat de Múrcia durant més de 20 anys, i explica que sempre ha conviscut amb el món literari, però que mai s'havia plantejat ser escriptora. Després de fer el seu primer llibre amb 45 anys, va haver de deixar la docència a causa del "fenomen" d'El tiempo entre costuras. I és que les vendes dels seus llibres han estat espectaculars, des de que la seva primera novel·la es convertís en best seller i la posterior emisió en televisió d'una sèrie basada en la mateixa. I de La Templanza, tot i el boom de la sèrie, María Dueñas no ha pensat en imatges. "Jo volia escriure una novel·la que arribés als lectors, i mentre l'escrivia, no pensava en això. Si després venen propostes, m'ho plantejaré".
 

Marta Bernabé, periodista i Community Manager del Club TR3SC 
A Twitter: @martalittle 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES