COMPARTEIX

Enguany, us proposem tres cites amb la 9a de Beethoven que tenen avantatge TR3SC:

  •  
  • 27 de maig - Centre Cultural de Terrassa
  • 28 de maig - Palau de la Música Catalana
  • 3 de juny - La Faràndula de Sabadell

La Novena simfonia de Ludwig van Beethoven és més que una simfonia. És el símbol d’una utopia, la icona del desig de pau universal convertit en acció col·lectiva. És una obra meravellosa, que crida a la comunitat, que desperta emocions profundes, que desperta el desig de compartir i de trobar-se.

Per això, interpretar la 9a no és fer un concert més, ni escoltar la 9a és estrictament assistir a un concert. Significa afirmar i situar-se al costat de la utopia, reviure la seva tensió fonamental, reiniciar el miracle del seu naixement, posicionar-se amb els seus ideals, acostar-se al sentit més profund de la festa humana.

No hi ha una altra obra musical que, com la 9a, reuneixi tants significats i valors, ni que representi la força de l’ésser humà com a col·lectiu.

 

I, és per tot això, que l'Orquestra Simfònica del Vallès la interpreta cada any com a regal per al seu públic. I ho farà, com a mínim, fins al 2024, any en què se celebrarà el 200 aniversari de la seva estrena (7 de maig de 1824).

 

En paraules de l'actual director titular de l'OSV, Ruben Gimeno, la 9a simfonia de Beethoven és “la major declaració de llibertat i d'inexorable recerca de l'harmonia humana que podem trobar en la història de la música. Beethoven va saber revelar-nos i capturar com cap altre l'emergència del so des del silenci, el viatge des de la foscor a la llum, del caos a l'ordre, segurament reflectint els reptes que ell mateix va viure com a compositor i ésser humà. Alegria, entusiasme, amistat... són paraules que ressonen en la seva Oda a l'Alegria del quart moviment”.

Seran tres concerts molt especials i emotius que tancaran una etapa de 7 anys al capdavant de la direcció de Ruben Gimeno. Una etapa plena d’èxits i consolidació de projectes que han dotat a l'orquestra d'una personalitat i segell propis: innovació, proximitat i frescor escènica, són els tres puntals sobre els què ha crescut l'OSV al seu costat i que agraeix amb aquestes paraules el recolzament del públic: “vull agrair profundament que hagueu estat capaços de transmetre'ns d'una manera tan càlida i entusiasta el vostre suport que ha alimentat el nostre afany de seguir mirant al futur amb il·lusió”. 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES