COMPARTEIX

25 DE FEBRER DEL 2016 per TRESC
Umberto Eco, escriptor i filòsof, és autor de múltiples peces d'assaig però és amb el gènere de la novel·la amb el que va aconseguir arribar al gran públic i generar una massa de seguidors difícil d'igualar. Durant la seva llarga vida va realitzar múltiples entrevistes i és gràcies a això que hem pogut seleccionar els millors comentaris sobre les seves novel·les més destacades. Prometem que en cinc minuts et vindrà de gust llegir!
 
Umberto Eco va traslladar a aquesta novel·la la cara més fosca del periodisme on la història supera la ficció: "Si busseges en la història pots trobar episodis més dramàtics, més còmics, i també més veritables que els que pot inventar qualsevol novel·lista. Per exemple, mentre vaig buscar material per Número Zero vaig trobar l'autòpsia sencera de Mussolini. Cap narrador de malson i l'horror ha aconseguit mai imaginar-se una història com aquesta, i és veritable"
 
 
 
L'italià imaginà una aventura picaresca centrada en l'Europa dels segles XII i XIII on "El llenguatge és el dels pagesos de l'època i els estudiants parisencs parlen com els lladres. Res de llatí, tret d'alguna paraula. Apareix el joc habitual d'algunes cites posteriors, ocultes, però amb la idea que siguin frases inventades pel propi Baudolino" 
 
 
 

 
 
 
Trenta anys després de publicar El nom de la Rosa, Umberto Eco va tornar per demostrar-nos que res és el que sembla i que ningú és qui diu ser.
 
"És una antologia del que és políticament incorrecte però espero que no ho sigui tant com per fer enfadar al lector"
 
 
 
Què va portar a Umberto Eco a escriure aquest gran clàssic de la literatura?
 
"El meu desig d'escriure un llibre sobre la comèdia va fer que escrigués El nom de la rosa. Era un d'aquells casos en què, quan no es pot construir una teoria, es narra una història"
 
 
 
Aquesta obra viatja per mil anys d'història però es situa en el present. Sovint se la compara amb altres obres: "El Péndulo podria ser llegit com la crítica del Codi da Vinci, tret que està escrit quinze anys abans. El Péndulo denuncia tot un univers ocult que Dan Brown ha saquejat  intentant donar-li serietat"
 
 
 
 

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES