COMPARTEIX


El proper setembre començarà una nova temporada al Teatre Romea.
Una temporada feta amb consciència de que el públic és l’objectiu del seu contingut. Pensada pel Director, feta pels artistes i entregada al públic, que és qui l’ha de gaudir.
Serà una temporada pensada amb els artistes que la faran i, estigues segurs, seran molts. Volem un Teatre ple d’artistes entrant i sortint de l’escenari del Romea constantment.
Començarem amb un espectacle inspirat en l’obra del gran músic i poeta Lou Reed, que ens va deixar encara no fa un any. Desde Berlín no és una peça biogràfica, ni molt menys, la seva obra és una font d’inspiraciò per mostrar una història d’amor. Dirigida per Andrés Lima, amb Pablo Derqui i Nathalie Poza, i escrita a sis mans per Juan Villoro, Juan Cabestany i Pau Miró.

Abel Folk ens portarà Sandor Marai, el gran escriptor Hongarès, amb l’adaptació de la seva novela L’Última trobadaI de la mà de Magüi Mira, els grans Lola Herrera i Héctor Alterio recrearan l’obra de teatre que fou un gran èxit al cinema amb Katharine Hepburn i Henry Fonda, El Estanque Dorado.
Desprès de Nadal arribarà Emma Vilarassau encarnant Fedra de Jean Racine, un gran personatge per a una actriu enorme acompanyada per Lluis Soler, Xavi Ripoll i Jordi Banacolocha, dirigits tots ells per Sergi Belbel. Un repte actoral inel·ludible.
Abans de Setmana Santa farà el seu debut al teatre el gran director de cinema Cesc Gay i ho farà amb una comèdia divertidíssima, encara que amb un punt àcid: Els Veïns de dalt, escrita i dirigida per ell mateix. Aquest debut teatral el fa molt ben acompanyat de quatre grans actors: Agatha Roca, Pere Arquilluè, Nora Navas i Jordi Rico.

Maig i juny seran mesos de convidats: Entremeses de Cervantes, dirigit per José Luis Gómez, i dues companyies estrangeres: una serbo-bòsnia, amb la gran actriu, mussa de les pel·lícules d’Emir Kusturica i amb dos Ossos d’Or a la Berlinale, Mirjana Karanovic, que interpretarà La Nit d’Helver, i la gran Fiona Shaw (Harry Potter, My Left Foot al cinema; i Dies Feliços, Electra, Hedda Gabler, Ricard II, La Gavina i tants d’altres al teatre), que ens portarà un meravellós poema de Samuel T. Coleridge, El Poema del Vell Mariner, dirigida per Phyllida Lloyd, directora de Mamma Mia.
I com volem actors i gent del món del teatre participant a la programació, oferirem un cicle que travessarà tota la temporada i que hem anomenat SOLOS. En aquest cicle, una serie d’actors, escriptors, directors, etc. tindran l’escenari del Romea una nit per fer el que desitgin: llegir, recitar, explicar contes, cantar, el que vulguin. En aquest cicle ens trobarem a gent com Pere Arquilluè, Viggo Mortensen, Alberto San Juan, Juan Echanove, Emma Vilarassau, Mario Gas, Juan Villoro, Marcos Ordóñez, Nora Navas, Ariadna Gil, Lluis Soler, Josep Maria Pou, Lluis Homar i Nathalie Poza, entre altres.

Continuarem, també, amb una pràctica de l’anterior director, Julio Manrique, i tornarem a fer teatre fora de l'escenari, a llocs singulars del Teatre i amb companyies joves. Necessitem nou públic i se l’ha d’anar a buscar. Aquest programa tindrà molta flexibilitat i estarà sempre sotmès a les novetats que puguin sortir durant la temporada.
I per últim, recuperant tradicions que el Romea porta a l’esquena i formen part de la seva raó de ser, tornarem a presentar cicles de teatre familiar i iniciació a la música de la mà de la productora Viu el Teatre i del Taller de Músics.
Aquest és l’espectacle de nou mesos de durada que t'oferim per a la temporada vinent. Estic segur que tothom trobarà el seu moment per a gaudir del Teatre al Romea.
Borja Sitjà
Director del Teatre Romea

Més informació a 
www.teatreromea.com
 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES