COMPARTEIX

Notícies
18 DE DESEMBRE DEL 2014 per TRESC



Aquesta setmana el cinema català està d’enhorabona! Després d’un inici d’any marcat pel tancament de diverses sales de cinema amb història com l’Alexandra, el Club Coliseum, el Lauren Horta o els cinemes Imax, aquest divendres dia 19 torna a obrir les portes l'antic Cinema Nàpols



Gràcies al cicle Phenomena Experience, que ha adquirit l'espai rebatejant-lo com a Cinema Phenomena, podrem tornar a gaudir d’un dels cines amb més encant de la ciutat, reconvertit ara en una única sala. Per fi aquest projecte dedicat a reivindicar i reestrenar pel·lícules clàssiques i mítiques de la història del cinema ha trobat el seu campament base.

El Cinema Nàpols obrirà aquest divendres com a sala d’última generació amb capacitat per projectar en 35mm i amb una extensa programació que ens permetrà redescobrir en pantalla gran, com ha de ser, joies com El jovencito Frankenstein, Cantando bajo la lluvia o E.T.



Aquesta gran notícia arriba dos mesos després de la reobertura dels Cinemes Texas, amb la qual el realitzador Ventura Pons, responsable de la fita, ha aconseguit dos objectius del tot remarcables: obrir una sala de cine en els temps difícils que vivim i posar les entrades a 3€. No hi ha excusa per no anar al cinema!

I si ets soci del TR3SC, tens les entrades a 2€ de dilluns a dijous: més barates que llogar una peli al videoclub o que prendre una cervesa! Més fàcil no t’ho podem posar!



Però, com sempre, també hi ha males notícies, com la situació dels Maldà. L’emblemàtica i entranyable sala del centre de Barcelona, amb una de les programacions més cuidades de la cartellera, acaba de fer un crit desesperat de socors per intentar salvar un cinema històric.

Actualment, els seus treballadors estan fent esforços sobrehumans per sobreviure: multitasca dels seus empleats, entregats a l'ofici com els protagonistes de "Cinema Paradiso", que, precisament, han projectat recentment; horaris perjudicials per a la salut; pagament de factures desorbitades i, tot plegat, amb una passió i una dedicació absoluta propera a l’amor a l’art que no troben la corresponent recompensa en entrades venudes.

Els seus responsables, però, asseguren que la seva situació és reversible i que encara som a temps de salvar-lo. La millor manera és anar-hi, amb avantatge TR3SC o amb les nombroses combinacions que t'ofereix el propi cinema. Tens més informació aquí

Ara, doncs, toca anar al cinema, consumir cultura i ajudar un sector del qual tothom en gaudeix però sobre el qual s’ha estès el “mantra” que és car. Hem vist que no és així. A més, amb el TR3SC hi pots anar gairebé sempre amb descompte

Per tant, ho diem una vegada més però més alt que mai: ves als Maldà, al Nàpols, als Texas... ves al cinema i recupera l’experiència de veure una pel·lícula en pantalla gran, en una sala a les fosques i envoltat de desconeguts igual d’emocionats que tu. Perquè així és com s’hauria de viure sempre el bon cinema!

Els desitgem a aquestes sales i a tota la resta un gran futur i unes festes plenes de llargues cues a l’entrada! Bon Nadal i millor cinema!

Vanessa Mingo és Cap de l'Àrea de Cinema del Club TR3SC


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES