COMPARTEIX

Notícies
20 DE GENER DEL 2015 per TRESC

La temporada museística ve carregada de novetats interessants per a tots els gustos i nous museus per descobrir. És el moment de repassar el catàleg i escollir entre les infinitats de mostres que al llarg d’aquest 2015 tindrem la sort de tenir a prop.

Any nou, museus nou! Barcelona presumeix aquest 2015 d’obrir les portes de dos nous museus. Per una banda, l’esperat Museu del Disseny que se suma al que vol ser el nou epicentre de la ciutat format per dos grans temples culturals, el TNC i L’Auditori, universitats, empreses, botigues i hotels. Aquest espai conté més de 70.000 peces, objectes, productes, vestits, il·lustracions... que dibuixen la història d’aquest art que és donar forma a les idees. Situat a la ‘grapadora’ de la Plaça de les Glòries, el pots visitar gratuïtament fins al 31 de gener i després ho podràs fer pel mòdic preu de 6€.

Interior del nou Museu del Disseny de Barcelona

Per altra banda, Barcelona obre fronteres amb el Museu de Cultures del Món que s’inaugurarà aquest mes de febrer. Aquest espai es troba situat al carrer dels carrers quan parlem de museus, el carrer Montcada de Barcelona, gràcies a la recuperació de dues cases senyorials. I què hi trobaràs en aquest museu? Doncs tot el que et pots arribar a imaginar sobre el patrimoni artístic i cultural de diverses cultures d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania. No us pica la curiositat?

Aquest 2015 també estem encuriosits per l’exposició que arribarà al CaixaForum el mes de febrer: “Pixar. 25 anys d’animació”. Després de l’èxit aconseguit al MoMA de Nova York i d’haver voltat internacionalment, arriba a casa nostra aquesta joia del cinema d’animació. Una mostra que reuneix a tots aquests personatges, històries i noms que formen part del nostre imaginari i que havien nascut a partir d’una idea, un llapis i un paper. Abans que aterri el màgic univers de Pixar al CaixaForum, et recomanem que facis un cop d’ull a les exposicions “Gènesi” de Sebastião Salgado i “The most important thing. Retrats d’una fugida”.

"Cars" és una de les pel·lícules d'animació produïdes per Pixar

I si ets dels pocs que encara no ha vist “Human Bodies” estàs de sort perquè continuaran a la Cúpula del centre comercial Las Arenas fins al 12 d’abril. Aquesta és la mostra ideal per a tots aquells que diuen: “A mi no m’agraden les exposicions”. Senyors i senyores, estem davant d’un fenomen que en té poc d’exposició, més aviat és un viatge vivencial pels racons més desconeguts i inimaginables del nostre cos. Tot el que veuràs és real, abstenir-se els aprensius (tot i que el risc paga la pena!).

La plastinació és la tècnica que fa possible la conservació dels òrgans i cossos que s'exposen a "Human Bodies"

Com cada any, els museus de la ciutat ens mimem molt i s’encarreguen de portar-nos a casa grans trofeus admirats aquí i allà. Aquest 2015 no perdeu l’oportunitat de deixar-vos caure pel MACBA a veure l’exposició “Teatre proletari de cambra dedicada a Osvaldo Lamborghini. Es mostrarà per primer cop en un museu una selecció exhaustiva de l’obra plàstica (collages fotogràfics, publicacions intervingudes amb imatges i textos, cartells i dibuixos) d’un dels escriptors més singulars de la literatura argentina contemporània.

També et recomanem que t’acostis a veure el que ha muntat l’artista japonès Kazuhiro Goshima al CCCB. “Shadowland” és una instal·lació audiovisual en 3D que neix de la combinació del que s’anomena “animació trobada” i una tècnica estereoscòpica innovadora. Una nit rere l’altra, incomptables vehicles recorren les metròpolis i els seus fars produeixen ombres en les múltiples superfícies d’aquestes grans ciutats. I fins aquí, la resta ho hauràs de descobrir tu!

El MNAC proposa “Casagemas. L’artista sota el mite”. Si coneixes la vida i obra de Picasso sabràs qui és Carles Casagemas, gran amic i company de viatge del pintor andalús, però potser no sabries reconèixer cap obra seva. Aquest exposició recupera la producció artística de Casagemas per retornar al pintor la seva condició d’artista lluny de l’ombra de Picasso.  

El Museu Picasso proposa una exposició sobre aquests dos grans artistes del segle XX

I sense deixar de parlar de Picasso, tornem al carrer Montcada on arriba a finals de març l’exposició “Picasso/Dalí. Dalí/Picasso”. Un interessant anàlisi que estudia per primera vegada les relacions entre dues figures claus de l’art del segle XX, al Museu Picasso.

Encara tens un mes per veure “Interval. Accions sonores” a la Fundació Antoni Tàpies i al MEAM, a part de descobrir un palauet fantàstic al bell mig de Barcelona, hi trobaràs durant tot l’any tot tipus d’activitats relaciones amb l’art i la música que paguen la pena.

Club TR3SC


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES