COMPARTEIX

Notícies
5 DE FEBRER DEL 2015 per TRESC

Encara no ens hem recuperat de la festa dels Gaudí que ja ens trobem immersos en els nervis previs a la gala dels Goya. És el que té el mes més cinematogràfic de l’any, que vivim en una emoció contínua que culminarà amb la gran gala dels Òscar. Però d’això ja en parlarem en un altre moment, ara centrem-nos en els Goya que tindran lloc demà dissabte.

Després de molt de temps el cinema espanyol està de festa. El 2014 ha estat un any de rècords de recaptació i d’espectadors. Més de 21 milions de persones han passat pels cinemes en un any on el cinema autòcton ha dominat la taquilla. 8 apellidos vascos, La isla mínima i El niño han fet que el que es preveia desastrós (després de la pujada de l’IVA cultural) és convertís en un èxit que encara s’està assimilant. 

Així que arribem als Goya amb la sensació de què per fi el cinema espanyol és sinònim de qualitat i d’èxit de taquilla. Les dues coses són compatibles, vàlides i es poden arribar a aconseguir. 

Si la vessant més “comercial” domina les nominacions, la presència de pel·lícules  més “independents” pot acabar donant la sorpresa. “Magical girl”, “Loreak” o “10.000 kms” són 3 joies que trobem entre les nominacions a les categories més importants. Esperem que David Verdaguer repeteixi l’èxit dels Gaudí i s’emporti el Goya al millor actor revelació.



I com aquest any les sensacions són positives i tothom té ganes de festa han buscat un presentador a l’alçada de les circumstàncies. Dani Rovira farà de mestre de cerimònies i d’actor nominat. El còmic tanca un any que pot acabar sent perfecte si guanya l’estatueta.

Vanessa Mingo és Cap de l'Àrea de Cinema del Club TR3SC
A Twitter: @vynesa


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES