COMPARTEIX

En això de la música sembla inevitable que hi hagi cicles i retorns periòdics pel que fa als gèneres i les sonoritats d’èpoques passades. És un fenomen extensible, de fet sovint va de la mà, al de la moda. La tendència, que fins ara seguia més o menys la llei no escrita que aquest retorn es produeix aproximadament cada vint anys, ha eclosionat i ja no segueix massa patrons.

Així, si als 2000 van tornar els vuitanta, i a la present dècada havien de tornar els 90 (com, de fet, ha passat), actualment hi hem de sumar el retorn d’harmonies i ritmes encara més llunyans en el temps.     

Un diria que mai han passat de moda –potser perquè mai ho han estat, i parlo del nostre país-, però estils clàssics com, per exemple, el soul viuen avui dia una revifalla important que, lluny del revival estèril o de l’homenatge buit, està donant grans fruits en forma de discos i cançons.

És el cas d’artistes com Eli “Paperboy” Reed, John Legend, Gnarls Barkley o Myles Sanko, potser l’artista més punter i ascendent del paquet, descrit ja com la punta de llança del nou eurosoul.      

Com al Club TR3SC som molt fans del soul clàssic forjat a l’ombra de segells emblemàtics de l’estil com Stax RecordsMotown Records, estem molt satisfets i orgullosos de poder portar-vos en directe aquesta estrella emergent que beu de mites com Bill Withers, Otis Redding o Marvin Gaye. A més, el seu últim disc, "Forever Dreaming", editat al 2014, és una fàbrica de hits encomanadissos dissenyats per a fer-te ballar i, com el seu títol indica, somiar despert. La cosa promet!

D’altra banda, i en sintonia amb la nostra tradicional aposta pels artistes de casa, hem volgut complementar la proposta amb l’actuació d’Eva Fernández i la seva banda. Un altre estil clàssic i atemporal, en aquest cas el jazz, servit de la mà d’un dels joves valors més prometedors que tenim per aquí.

Formada, com Andrea Motis, a la Sant Andreu Jazz Band, i amb professors de talent tan contrastat com Joan Chamorro, Fernández destaca com a saxofonista, clarinetista i cantant. Tot i la seva joventut, acumula una llarga experiència en pocs anys i destaca per mèrits propis dins de la nova fornada de noves veus femenines del nostre jazz. Al Concert TR3SC de 9è aniversari oferirà un repertori de jazz molt variat, fresc i sorprenent.

Si t’agraden el jazz i el soul i vols viure una nit farcida de la seva millor posada al dia, no et pots perdre la nostra festa de 9è aniversari! Anota-ho bé a la teva agenda: dijous 16 d’abril a la sala Luz de Gas. Després no diguis que no t’hem avisat!

No et quedis sense entrades: fes clic aquí
I si encara dubtes, escolta la música de Myles Sanko i Eva Fernández Group a la següent playlist i canviaràs d'idea. Ens veiem al concert!



David Sabaté és Periodista i Community Manager del Club TR3SC
A Twitter: @dsabate


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES