COMPARTEIX

Notícies
25 DE FEBRER DEL 2015 per TRESC

Us diran que és una comèdia, i sí, ho és, però 'Animals de companyia' és també un relat sobre les pors de l’espècie humana, una fotografia realista i, a vegades, crua sobre el temor que tenim a enfrontar-nos a la solitud.

Un grup de joves espera l’arribada d’una amiga que ha estat ingressada en un centre psiquiàtric. Li han preparat un sopar de benvinguda, però en el fons, aquest retrobament no importa de veritat a la majoria d'assitents. Un fet inesperat farà sortir a la llum les mentides i enveges que han anat construint la seva amistat i posarà de manifest la por que tenen aquests personatges a passar per la vida sense èxit, de fer el que s’espera d’ells sense més motivació que la d’anar tirant.

És una proposta lleugera i fresca, escrita amb perspicàcia. Estel Solé ha jugat bé les seves cartes encertant paraules i accions per construir moments quotidians -alguns, potser, portats a l’extrem- que sap que l’espectador identificarà en el seu entorn més personal.

Per fi una obra irresistible per al públic jove. En teníem moltes ganes, el teatre d’aquesta ciutat ho necessitava! Bones interpretacions -a destacar la d’Edu Buch-, un storytelling ben construït, uns personatges propers i un text actual i emocionant.

Totes aquestes coincidències tan positives tenen una possible explicació: el procés creatiu de l’obra. La companyia explica que 'Animals de companyia' es va crear a partir d’exercicis dramatúrgics i d’interpretació amb els actors. Encara no hi havia guió ni personatges, es tractava d’escriure les sensacions i emocions que els actors havien experimentat durant l’exercici. A partir de tot aquest material altament personal i realista, Estel Solé comença a escriure el que avui és 'Animals de companyia'. Uns Animals que van començar rodant pels menjadors de Catalunya (més de 100 funcions en domicilis durant el 2014) i que han fet gira per Amèrica Central. Després del “teatre de resistència” -tal com l’anomenen ells- es mereixen pujar a l’escenari d’un teatre.

Ara, deixeu que siguin ells els que us acollin a la seva nova casa, no us decebran. Us adonareu que tots necessitem viure amb animals de companyia.

Els podeu veure al Club Capitol fins al 22 de març. Entrades amb avantatge TR3SC aquí

Per Berta Miró, Community Manager del Club TR3SC
@BertaMiro


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES