COMPARTEIX

Notícies
15 D’ABRIL DEL 2015 per TRESC

El Grec 2015 arriba amb més espectacles internacionals, més coproduccions i més dansa!

El Grec Festival de Barcelona arriba a la 39a edició amb propostes de teatre, dansa, música i espectacles multiformat que es presenten durant tot el mes de juliol als escenaris de la ciutat. Encara que, de moment, no s'han fet públics gaires noms d'artistes que podrem veure al #Grec2015, us podem avançar que enguany compta amb molta coproducció internacional per als seus espectacles.

Aquest any,  el Grec inclourà 89 espectacles en 30 dies, quatre espectacles més que l'edició de l'any passat.

El que ja tenim assegurat és l'espectacle d'obertura. Serà l'1 de juliol amb l'estrena mundial de l'espectacle de dansa Vorònia, de la companyia catalana La Veronal, dirigit per Marcos Morau. Un espectacle dirigit per Marcos Morau sobre una cova anomenada Vorònia, una al·legoria del mal i de l'infern.

El Grec va més enllà del teatre. La programació de concerts del Grec ve carregada de grans noms de la música: Joan Manuel Serrat presentarà la seva "Antología desordenada" durant cinc jornades. També sonarà Ismael Serrano, Diego El Cigala, Yann Tiersen, Lila Downs o Kyle Eastwood, fill de l'actor Clint Eastwood, que rendirà un tribut al jazz del anys 50. També es presentaran noves produccions com la col·laboració entre Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree. Luz de Gas acollirà la presentació del nou treball de Clara Peya , i la sala Jamboree rebrà Artistes com Juan Perro, Myriam Swanson, Anton Jarl o Janine Johnson. Durant tot el més, a més, el públic podrà gaudir de concerts de petit format que es faran al jardins del Teatre Grec: Joan Rovira, Judit Neddermann, Halldór Mar o Xarim Aresté seran alguns dels artistes que hi participen. I Els Amics de les Arts tancaran el 30 de juliol la programació del Teatre Grec, amb un concert especial amb Big Band per commemorar els seus 10 anys d’història.

Al #Grec2015, però, no hi poden faltar grans muntatges inspirats en Shakespeare. Una de les obres destacades serà Amor & Shakespeare, un viatge per les diferents maneres de viure la passió amorosa a través dels personatges del dramaturg anglès, amb la presència d'artistes com: Jordi BoixaderasRosa RenomAriadna Gil, Joel Joan,Sílvia Bel o Laura Aubert, entre d'altres. Altres noves produccions seran Ninet’InfernO, que barreja música, teatre i circ o un espectacle de Roland Auzet, que també s'inspira amb textos de Shakespeare per explicar-nos una història de problemes amorosos amb Pascal Greggory, un dels millors actors francesos actuals, l'Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC) i l'acròbata Mathurin Bolze

També podrem veure un dels millors espectacles de circ del món, a càrrec de la companyia francesa Compagnie XY,que portarà el seu Il n’est pas encore minuit…, amb 22 acròbates en escena.

Com cada any, el festival Grec aposta per la creació emergent, juntament amb el Temporada Alta i Fira Tàrrega. Aquest any hi veurem La Ruta 40, La Col·lecció, i Chroma Teatre amb Juan Pablo Miranda.

Els més petits tindran el ?#MiniGrec que programarà 6 espectacles en espais com La Vilella o la Sala Hiroshima. S'hi podrà veure teatre d'objectes i titelles.

Ja pots veure els espectacles i concerts que tenen avantatges amb el carnet TR3SC AQUÍ!

Per anar fent boca, mira el vídeo sobre la programació del #Grec2015!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES