COMPARTEIX

Podria semblar una magnífica estratègia de promoció, però ha estat una simple casualitat: la mateixa setmana de la detenció de Rodrigo Rato, expresident de Bankia, el Teatre Lliure presentava, segons la meva opinió, una de la gran apostes de la seva excel·lent temporada: Frank V (opereta d’una banca privada).

L’obra, escrita pel del suís Friedrich Dürrenmatt, és una sarcàstica crítica sobre la corrupció i les estafes bancàries. Una divertida i fosca opereta rock, molt propera al musical, que explica la història d’una banca privada que cerca el seu guany mitjançant l’engany: pretén simular la mort del seu màxim dirigent per tal que l’Estat pagui el seu deute i poder quedar-se amb tots els beneficis.

Què trobareu a Frank V? Primer que tot: una sorprenent i funcional escenografia de Pep Durán, amb uns personatges foscos, ombrívols i grotescos (perfectament podrien sortir d’alguna pel·lícula de terror dels anys 20 o 30). La superba versió musical va a càrrec d’Arnau Tordera, acompanyat de la seva banda, els Obeses.

La interpretació en conjunt funciona molt bé. Tot i així, en destaquen dues parelles: d’una banda, el matrimoni, combinació fantàstica de Eduard Farelo (Frank V) i Mónica Lopez (Ottilie); i de l’altra, el duet més jove del repartiment, la sempre efectiva Laura Aubert (com a Frieda i Franziska) i un sorprenent David Moreno (com a Heini i Herbert).

En definitiva, no us perdeu tot aquest àgil i vigent combinat creat pels grans artífexs Sergi Belbel i Josep Maria Mestres. Divertida, musical i àcida crítica contra el costat més fosc de la condició humana i contra aquest mal, desgraciadament, tan comú a la nostra societat: el capital.

Entrades a 12€ fins diumenge 3 de maig aquí
Entrades amb descompte fins al 17 de maig aquí

Per Ruben Garcia, cap d'Arts Escènqiues del TR3SC 
A twitter: @RuGarciaE


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES