COMPARTEIX

Arriba el fred i cada vegada es fa fosc més d’hora. Amb aquest panorama ve poc de gust sortir al carrer. Hem fet una tria de les novetats editorials que han arribat aquest any per a que gaudeixis d’altres mons i realitats. Amant de la bona literatura, seu al sofà, agafa la manta i obre el llibre!

 ‘Origen’ de Dan Brown

‘Origen’ de Dan Brown

Robert Langdon, el professor de simbologia i iconografia religiosa, torna de la mà del ser creador, l’escriptor Dan Brown.

L’aventura de la cinquena entrega es desenvolupa a Espanya: Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla són els escenaris escollits perquè els protagonistes, perseguits per un perillós enemic, segueixin les pistes amagades a les obres d’art i descobreixin, així, els episodis més obscurs de la història i la religió del territori espanyol.

 ‘4 3 2 1 ‘ de Paul Auster

‘4 3 2 1 ‘ de Paul Auster

Després de 7 anys sense publicar, Paul Auster arriba amb una novel·la amb una configuració poc ortodoxa. En ella narra la vida d’Archie Ferguson a través de 4 capítols. Més aviat narra 4 possibles vides que hagués viscut el protagonista d’haver pres una o una altra decisió. Auster explora els límits de l’atzar i les conseqüències de les decisions que es prenen al llarg de la vida, perquè la presa de decisions obre portes i en tanca d’altres.

 ‘La banda de los niños’ de Roberto Saviano

‘La banda de los niños’ de Roberto Saviano

El 2006 Saviano va escriure un llibre sobre la Camorra italiana i en conseqüència ara viu amagat fora d’Itàlia.

Fa un any publicava ‘La banda de los niños’, en el que torna al territori que tan bé coneix per deixar un nou testimoni, portant a la ficció de quina manera creixen els joves que viuen en la quotidianitat d’una ciutat corrompuda.

 

 ‘Barcelona, viatge a la perifèria criminal’ Diversos autors

‘Barcelona, viatge a la perifèria criminal’ Diversos autors

Antologia en la qual vint dels millors autors de novel·la negra escullen 10 barris del Barcelonès per convertir-los en objecte literari i omplir-los de vida i de mort.

Després de la Barcelona Olímpica, la ciutat va sofrir grans canvis que, en certa mesura, van fer desaparèixer molts dels segells distintius dels barris. Ara, amb una estructura diferent, molts d’aquests barris ressorgeixen amb força i adquireixen protagonisme convertint-se així en els escenaris del crim.

 ‘Història del Paral·lel’ de Rossend Llurba

‘Història del Paral·lel’ de Rossend Llurba

Llurba i Tost va ser un cronista imprescindible de la Barcelona de la primera meitat del segle passat.

El llibre que treu a la llum la història de la columna vertebral del Paral·lel, la seva gran avinguda, està compost d’articles escrits a principis de segle, així com de tres obres literàries breus però d’un gran valor: ‘La font del Xirineu’, ‘La cançó del Paral·lel’ i, per últim, el conte ‘Il·lusió és vida.

 ‘Els carrer és nostre’ d’Aída Pallarés i Manuel Pérez

‘Els carrer és nostre’ d’Aída Pallarés i Manuel Pérez

Els periodistes Aída Pallarés i Manuel Pérez presenten el viatge de la història recent de les arts de carrer per reflexionar sobre què són, què suposen i en quin punt es troben avui dia. En un món individualitzat i privatiu en què els carrers i places amb prou feines tenen bancs per seure-hi ni espai per l’esbarjo, les arts de carrer potser són l’element catàrtic.

 ‘Manual de campanya electoral’ de Quint Ciceró

‘Manual de campanya electoral’ de Quint Ciceró

Adesiara acaba de publicar, en una edició bilingüe llatí-català, l’obra de Quint Ciceró, germà petit del conegut Ciceró autor de les ‘Filípiques’, entre d’altres.

El ‘Manual’, escrit fa més de 2000 anys, és un text breu amb el qual pretenia ajudar al seu germà gran a guanyar les eleccions i en el que recull aquelles característiques que necessita un cònsol així com un seguit de consells necessaris per guanyar.

 ‘Els orangutans’ de Joaquim Carbó

‘Els orangutans’ de Joaquim Carbó

L’editorial Males-herbes ha reeditat aquest llibre de Joaquim Carbó 50 anys més tard de la seva primera publicació.

L’obra, que no té capítols, passa en un sol dia. Narra el periple urbà i rural d’un jove humil que és auxiliar administratiu. És un llibertí, obsessionat amb el sexe, com els orangutans. Carbó a través d’aquest jove sense nom ofereix un retrat àcid d’una societat grisa.

 ‘Una columna de fuego’ de Ken Follet

‘Una columna de fuego’ de Ken Follet

Després de 28 anys de la publicació de ‘Los pilares de la tierra’, arriba la tercera part de la saga que Follet va reprendre al 2007 amb ‘Un mundo sin fin’.

‘Una columna de fuego’ salta als segles XCI i XVII amb tres fils argumentals: el primer, la guerra religiosa que va fracturar Europa; l’altre, la història d’amor entre un protestant, Ned, i una catòlica, Margery; per últim, una trama d’espionatge del primer servei secret d’Anglaterra dedicat a desmantellar xarxes internacionals per així reinstaurar un monarca catòlic al país anglosaxó.  

 ‘Els fills de Llacuna Park’ de Maria Guasch

‘Els fills de Llacuna Park’ de Maria Guasch

Maria Guasch, escollida com a Nou Talent FNAC 2014, llança al mercat el seu tercer llibre.

Amb pinzellades de realisme entre líric i suec i una fredor mesurada, narra la història de la Clar, una noia de 30 anys que encara no està emancipada i que té una feina esporàdica a la presó. Per un seguit de fets, decideix tornar al poble de la seva adolescència a la recerca del passat.

La dificultat de les relacions humanes, les obsessions dels personatges i els secrets són els protagonistes del relat.

 ‘El truc’ d'Emanuel Bergmann

‘El truc’ d'Emanuel Bergmann

Dues ciutats. Dues èpoques. Dos personatges a qui el destí creua: un nen crèdul i un ancià que ha perdut la fe en el món. La novel·la, fascinant, divertida, mescla humor i tragèdia. Intenta explicar una història que amaga un terrible crim -com és l’holocaust- però des de la rialla. El to que aconsegueix Bergmann, fusionant la ingenuïtat infantil i la necessitat de creure és molt intel·ligent i poc sentimental.

 ‘M’estimes i em times’ de Júlia Bertran

‘M’estimes i em times’ de Júlia Bertran

Artista multidisciplinar i periodista cultural, Júlia Bertran és, per sobre de tot, activista i feminista.

A ‘M’estimes i em times’ hi trobareu una bateria d'il·lustracions i set entrevistes a persones inspiradores com Mari Luz Esteban, Brigitte Vasallo, María Riot, entre d’altres. Prepara’t per pensar i reflexionar amb les pintures de Bertran, les quals qüestionen l'amor romàntic, la cultura monògama, la família tradicional, el codi binari de gènere i els seus rols sexistes.

 ‘Gramàtica dels noms propis’ de Lluís Maria Todó

‘Gramàtica dels noms propis’ de Lluís Maria Todó

El temps històric se centra entre els anys 20 i 70 a la ciutat de Barcelona. Els protagonistes del relat són una família, des de l’avi fins al net. Aquests nuclis d’intimitat, segons l’autor, són el més polític que hi ha.

El millor, la caracterització dels personatges: se’ns presenten nuus, sense pretensions, tal com són. Gent que ha d’adaptar-se a l’època que els ha tocat viure. La qüestió és perpetuar la vida familiar.

 ‘Afores’ de Ramon Mas

‘Afores’ de Ramon Mas

‘Afores’ és una novel·la que trenca amb els motlles del gènere i que suposa una aproximació al món rural d’avui. El llibre és una dura crítica a les convencions socials i desmitifica per complet la vida rural.

Viure al poble de Ramon Mas no té res d’idíl·lic: impera la insatisfacció, els enganys, la crisi i, sobretot, la incomunicació.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES