COMPARTEIX

Notícies
4 DE MAIG DEL 2015 per TRESC

L’arribada de la primavera – a part que ja comença la calor i aprofitem per omplir els carrers dels nostres pobles i ciutats – siginifica per a molts de nosaltres l’inici de la temporada de festivals i fires, aquella època on fins i tot arribes a oblidar on vius o lo còmode que és el teu llit.

I és que Reus, després de 19 edicions, s’ha convertit en la capital del circ gràcies al Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya. Enguany el Trapezi, amb una recent imatge renovada, acollirà 42 companyies de 8 països diferents, les encarregades de convertir la ciutat en una gran carpa de circ en la què els trapezis, les acrobàcies, els equilibris, les titelles, les cordes i els malabars en seran els autèntics protagonistes.

Els carrers de la ciutat s’ompliran amb la il·lusió dels més petits de casa, els teus amics sortiran dels teatres emocionats i sorpresos, i tu marxaràs a casa convençut que ha valgut la pena passejar pel Mercadal mentre t’impressionava L’Odeur de la Sciure, de la Cia. Les P’tits Brassota els ulls del campanar de Sant Pere, gaudir de la violinista Iva Bittová i la Cie DU Poivre Rose al Teatre Fortuny o passar una nit de dissabte al Parc Sant Jordi gaudint del Cabaret i de la música en directe, amb bona companyia i una cervesa, una experiència inoblidable!

I què té el Trapezi que fa que sigui especial i molt estimat per tots els reusencs i que cada any s’hi apropi gent de tots els indrets? Mira tota la programació i descobriràs per què hi estem enganxats! #RecomanacióTR3SC:

  •  
  • Els familiars

Els titelles de la Clara deixaran bocabadats als més petits amb Simplemente Clara al Bravium Teatre i si el que vols és gaudir d’una instal·lació interactiva per a tots els públics ho trobaràs al Parc Sant Jordi amb Enginys Eko.poètiks de la cia. Katakrak

  •  
  • Els clàssics

Els dies 7, 8 i 9 de maig el Parc Sant Jordi acull el gran cabaret nocturn, una cita obligada per tot amant del circ i una oportunitat per gaudir de gags de diversos participants a la fira del circ. Diverses companyies amb un projecte ferm i consolidat passaran pel Trapezi com ara Animal Religion amb Tauromàquia, Los excéntricos amb The Meeting Pount Pourrí, Col·lectiu Tierra amb l’espectacle F.I.R.A o Duo Laos amb Otros Aires. Si el que t’agrada és passejar per la ciutat, et sorprendran els espectacles itinerants, encapçalats per l’Elefant del Trapezzi.

  •  
  • Risc i internacionalització

Algunes companyies emergents tornen a Reus per presentar-nos els seus treballs com ara la Cia Hotel Iocandi amb Esquerdes, o la Companyia Pistolet amb Incert., una aposta segura si vols veure noves maneres de fer circ i vols descobrir noves companyies emergents del panorama català. La internacionalització és un dels punts forts del Trapezi amb la participació a les xarxes Autopistas, Camins Emergents i Circusnext alhora que es presenta com un mercat de creixement de les companyies nacionals. Aquesta edició comptarà amb espectacles de França, Itàlia, Argentina i Dinamarca entre d’altres. El belga Alexis Rouvre presentarà el seu nou espectacle sobre cordes.

  •  
  • Professionals – La Pista

El Trapezi és un punt de trobada entre els diferents professionals del sector. Aquest any l’espai destinat a les activitats pels professionals està situat a a la Plaça del Castell, amb dos dies d’activitats pensades per al sector professional, divendres 8 i dissabte 9 de maig. Aquest espai acollirà la presentació del projecte Camins Emergents i l’exhibició del projecte Um Bello Dia de la Cia. Dulce Duca.

I si encara no t’hem convençut, dona’t una oportunitat, vine a Reus del 7 al 10 de maig a la Fira Trapezi i l’any vinent seràs tu qui ho recomani als teus!

Per Emma Llésera, gestora cultural i musicòloga
A twitter: @Emma_Lles


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES