COMPARTEIX

Notícies
3 DE DESEMBRE DEL 2015 per TRESC
 
Ben sovint, en teatre, la inspiració no prové de les muses sinó dels llibres i això queda palès en el nombrós repartiment d’obres de teatre basades en obres literàries. 'Mar i Cel','El Petit Príncep', 'Hamlet'...Són peces clàssiques i contemporànies que han inspirat als diferents autors teatrals per a la creació de grans propostes teatrals. A continuació 8 llibres que han inspirat 8 espectacles de la cartellera actual. 
 


'MAR I CEL' I 'MARIA ROSA', D'ÀNGEL GUIMERÀ
 
'Mar i Cel' ha tornat als escenaris amb forces renovades. Rellegeix abans d’anar al teatre l’obra de Guimerà. Et farà reflexionar sobre temes conflictius com la intolerància religiosa i la possibilitat de l’amor com a superació. 
El 
TNC acull el mes de gener 'Maria Rosa', una obra clàssica del teatre català. Drama ambientat en l’època obrera que va suposar un punt d’inflexió en la creació d’un model dramàtic propi. 
 
 
 
El musical amb més èxit dels últims mesos torna a Barcelona! No tens excusa per no anar-hi amb els petits de la casa i gaudir abans de la seva lectura. La narració de Saint-Exupéry et farà reflexionar sobre temes vitals. 
 
 
 
 
L’obra més coneguda d’Oscar Wilde passarà el Nadal al Teatre Akadèmia. Gaudeix amb atenció del seu text, abans o després de la funció, per riure sobre les convencions del moment amb la ironia fina del dandi anglès. 
 
 
 
Durant desembre i gener, Hamlet serà revisat a la Sala Atrium. Sigues el triomfador dels col•loquis post-funció amb una de les obres més importants de Shakespeare. Una obra que reflexiona sobre grans temes com l’art, la política, la gelosia, l’educació i la guerra. 
 

 


'LA VIDA ES CUENTO', DE JODOROWSKY

El proper 2016 arriba al teatre l’escriptor, filòsof i poeta Alejandro Jodorowsky amb l’espectacle Cabaret místico. A La vida es cuento ens mostra la lliçó vital del xilè mitjançant alguns contes que han vertebrat la seva vida.
  
 
 
 
El jove Teatre Regina farà les delícies dels més petits de la casa amb Alícia al país de les meravelles. Un llibre sempre és un bon regal però quan és una edició il•lustrada com la que trobaràs a la Llibreria tr3sc aconseguiràs transmetre la imaginació i la creativitat d'aquest gran clàssic. 
 
 
 
Prepara’t per una versió molt especial de La Gaviota de Chéjov al TNC. Una companyia interpreta l’obra del rus per aconseguir fer viable la continuïtat de la companyia. Prepara’t per la funció amb la lectura del rus primer. 
 
 

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES