COMPARTEIX

19 DE JUNY DEL 2015 per

La temporada 2015-2016 del Teatre Lliure és d’aquelles que voldries que comencés JA. D’entrada, i com ja sabíem, reprogramen l’espectacle més vist a Montjuïc, ‘El rei Lear’. Després de l’èxit de la temporada passada, que ja va tenir pròrroga però no la suficient, Núria Espert tornarà a ser Lear. També és el cas del més vist a Gràcia, ‘El curiós incident del gos a mitjanit’, que ens permetrà tornar a gaudir de la grandiosa interpretació de Pol López. Tots dos espectacles van obtenir un 100% d’ocupació i el públic demanava a crits que tornessin. Aquesta vegada ho fan tots dos a Montjuïc. Especial il·lusió la tornada de ‘Rhum’, una d’aquelles peces d’artesania difícils de trobar; un homenatge entranyable i preciós a un dels pallassos més estimats, el Monti.

Però la temporada s’iniciarà a Gràcia amb dos monòlegs de l’italià Stefano Massini, interpretats per Rosa Maria Sardà i Míriam Iscla, respectivament, i tots dos dirigits per Lluís Pasqual. Però el cas és que dos monòlegs més ocuparan les sales durant la temporada: Laia Marull, de la mà d’Allegra Fulton i amb coproducció de La Brutal, ens oferirà ‘La llista’, un text de Jennifer Tremblay, i Clara Segura, dirigida per Marc Martínez, ens donarà a conèixer ‘Conillet’, amb text de Marta Galán.
 

Per altra banda, la Sala Fabià Puigserver, a Montjuïc, obrirà temporada amb ‘Premis i Càstigs’, on la companyia T de Teatre es posarà sota les ordres de l’argentí Ciro Zorzoli.

També hi haurà lloc per als clàssics. Els directors Alfredo Sanzol, Andrés Lima i Miguel del Arco s’han unit per tirar endavant el projecte Teatro de la Ciudad. La seva proposta és la de revisar ‘Edipo Rey’, ‘Medea’ i ‘Antígona’, amb Juan Antonio Lumbreras, Aitana Sánchez-Gijón, Carmen Machi i Manuela Paso als papers protagonistes. I Shakespeare també tindrà el seu espai: Pol López protagonitzarà un Hamlet dirigit per Pau Carrió.
 

Molt positiva, també, l’arribada al Lliure de ‘Vilafranca, un dinar de festa major’, la tercera i última part de la trilogia sobre la identitat catalana escrita i dirigida per Jordi Casanovas. Els Teatres Amics s’associaven aquest any per primera vegada per dur a terme una producció teatral d’un espectacle de gran format, i formar part de la nova temporada és un bon regal a la feina feta.

Més gent que torna: Alberto San Juan, juntament amb el Teatro del Barrio, el teatre de Madrid que ell mateix tira endavant, portarà a escena ‘El rey’, un espectacle sobre la monarquia espanyola, La Compañía Nacional de Teatro Clásico ens durà ‘El alcalde de Zalamea’ de Calderón de la Barca, un dels textos del segle d’or espanyol que expliquen millor l’abús de poder, i Llàtzer Garcia i la companyia Arcàdia tornaran amb la seva nova proposta, ‘Sota la ciutat’.
 

I encara molt més: Marc Montserrat ens permetrà estrenar la primera versió teatral de ‘Relato de un náufrago’, de Gabriel García Márquez, Mario Gas arribarà amb el Pinter ‘Invernadero’, Josep Maria Flotats tornarà al Lliure de Gràcia, Sergi Belbel portarà ‘Maria Estuard’, Toni Servillo ens durà les paraules i la poesia d’Eduardo de Filippo i per als més petits, Joan Arqué explicarà històries d’Italo Calvino a ‘El baró dels arbres’, José Antonio Portillo tornarà a desplegar la seva poesia amb la seva ‘Biblioteca de cuerdas y nudos’ i també ho farà el Teatro delle Briciole, una companyia europea de teatre per a infants, a ‘Con la bambola in tasca’.

La temporada 2015-2016 del Teatre Lliure comptarà amb 31 espectacles: 9 produccions pròpies noves, 5 noves coproduccions, 3 reposicions i 14 espectacles convidats.

Serà una temporada amb 20 espectacles d’autoria contemporània, una temporada amb una mirada fortament política de la societat i una temporada que, en definitiva, buscarà apropar-se més als espectadors.
Entreu i remeneu tota la seva programació!

Per Maria Antolín, actriu i productora
A twitter: @mariaantolin_


per 

ÚLTIMS ARTICLES