COMPARTEIX

Notícies
30 DE SETEMBRE DEL 2015 per TRESC

Impossible destacar-ne un de sol. L’Auditori és el centre de la música a Barcelona i com a tal, estrena temporada amb més de 300 concerts d’octubre a juny, amb propostes que van de solistes i directors simfònics de renom internacional a grups pop de casa nostra, passant per una programació de concerts familiars originals i bandes sonores interpretades en directe. 
 
Com a seu de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), L’Auditori acull una temporada amb grans noms com el prodigiós pianista xinès Lang Lang que tocarà al costat de l’OBC un programa de Mozart. Però no serà l’únic pianista excepcional, també ens visitarà Kristian Bezuidenhout, Nicholas Angelich i Alexei Volodin, qui farà una marató de tres concerts en un sol cap de setmana oferint totes les obres per a piano i orquestra de Gershwin. 
 
La llarga llista d’artistes continua amb el violinista Joshua Bell o Isabelle Faust o els violoncelistes Alisa Weirlestein i Gautier Capuçon. La temporada de l’OBC d’enguany està farcida de les obres més monumentals de la història de la música ja sigui per la seva grandiositat, tant per la durada com pels efectius orquestrals que requereixen. Serà el cas de la Novena de Beethoven, la Tercera de Mahler i la Setena i Tretzena de Txostakóvitx
 
 
Una orquestra de cine
 
Si escoltar la música a la gran pantalla us posa la pell de gallina, interpretada mentre es projecta la pel·lícula és, senzillament, espectacular. Aquesta temporada l’OBC es posarà a la pell de Máximo Décimo Meridio a Gladiator, amb la música de Lisa Gerrard i Hans Zimmer; de la mà de Jack Sparrow solcarem els mars dels Pirates del Carib, i amb Danny Elfman repassarem les millors bandes sonores de les pel·lícules de Tim Burton. I per Nadal, traslladarem el West End de Londres a L’Auditori per interpretar la màgia dels millors musicals de Broadway amb les primeres figures del gènere: Gerónimo Rauch, Júlia Möller, Ignasi Vidal i Nina.
 
 
La música antiga més universal i la cambra més ambiciosa
 
La Música Antiga interpretada amb criteris històrics és una oportunitat per acostar-se als propis orígens i experimentar noves sensacions que mai ens deixaran indiferents. L’Auditori, hereu del Festival de Música Antiga de Barcelona, reuneix enguany alguns dels artistes de més prestigi internacional del gènere, com per exemple, la jove soprano austríaca Anna Prohaska que es presenta per primera vegada a Barcelona amb el mític Giardino Armonico en el concert African Queens, en què repassarà algunes de les millors àries del barroc, d’òperes com Dido and Aeneas de Purcell o Giulio Cesare de Händel. 
 
 
Altres grans noms indispensables seran Sir John Elliot Gardiner, dirigint la gran Missa en Do menor de Mozart amb el Monteverdi Choir i The English Baroque Soloists, l’extraordinari contratenor Valer Sabadus, que actua per primer cop a Barcelona per posar-se a la pell del mític castrat Farinelli, l’Akademie für Alte Musik Berlin, que presentarà la integral dels Concerts de Brandenburg i de les Suites per a Orquestra de Bach i se’ns dubte, el mestre Jordi Savall que oferirà un concert en homenatge a Shakespeare, en ocasió del 400è aniversari de la seva mort. Es tracta de l’òpera dramàtica The Fairy Queen d’Henry Purcel. 
 
La temporada de cambra farà vibrar els amants del gènere amb els noms més prestigiosos del circuït internacional. El recital de l’estrella del piano Lang Lang serà, sens dubte, una de les fites de la temporada, juntament amb l’esperat retorn de la violinista Janine Jansen, que interpretarà un programa amb obres de Beethoven. 
 
Més pop, més jazz... més música per a tothom! 
 
L’Auditori es converteix aquest any en la seu principal del 47è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona amb noms com Chick Corea o Maria Schneider Orchestra, però a més, també serà l’espai de presentació de nous treballs de formacions del país com són Inspira, élena, Egon Soda o Quico Pi de la Serra.  També tindrem en concert Los Planetas que després de cinc anys de silenci estan treballant en el seu nou disc del qual ja se n’han pogut escoltar algunes cançons a l’EP “Dobles Fatigas”, (El Segell del Primavera, 2015). 
 
 
I per últim, els concerts pels més importants de casa: no cal tenir ni un any per portar els teus fills a L’Auditori! Enguany estrenem tallers per a embarassades i nadons per començar-los a introduir en el meravellós món de la música, perquè després puguin continuar amb la programació de qualitat i variada que oferim! Tubs i Tubes, Vaivé, Band-Re-Vent-Tant, Ma, Me, Mi, Mozart... busca el concert més adequat pel teu fill i regala’t un moment de màgia.
 
Mira el vídeo i descobreix la temporada completa de L'Auditori
 

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES