COMPARTEIX

Notícies
5 D’OCTUBRE DEL 2015 per TRESC

La tardor és un dels millors moments de l’any per gaudir d’obres de teatre, concerts, grans estrenes de cine o exposicions úniques. Molts teatres inicien la temporada, el jazz arriba a Barcelona i el cinema fantàstic i de terror envaeix Sitges. Hi ha un munt d’activitats i propostes culturals per fer aquest octubre!

73 raons per deixar-te

Un musical de Guillem Clua que ens farà riure però també plorar... i que ens demostrarà que no sempre hi ha un final feliç! Descobrirem la història d'amor de quatre joves, des de l'enamorament inicial fins a la ruptura, passant per la convivència, les discussions i el dia a dia que mai no surt a les pel·lícules. Tots quatre es veuran obligats a reflexionar sobre l'amor, el desamor, el pas del temps i el valor de les segones oportunitats.

Mar i Cel

Torna el gran musical català en una breu temporada al teatre Victòria. Estrenat per primera vegada l'any 1988, i reestrenat el 2004, és sense cap mena dubte l'espectacle de teatre musical que més ressò ha tingut de tots els que ha fet la companyia Dagoll Dagom

Molt soroll per no res

La gran comèdia romàntica de Shakespeare dirigida per Àngel Llàcer i Manu Guix amb música de Cole Porter en directe arriba aquest octubre al TNC. L’obra és una versió contemporània inspirada en les pel·lícules americanes dels anys cinquanta que ens oferirà els secrets, enganys i traïcions d'una comèdia sobre la frontera entre l'amistat i l'amor.

La revolta dels Àngels

Bernard-Marie Koltès, Jean-Michel Basquiat i Chet Baker es troben al paradís per revoltar-se contra tot allò que els ha fet eterns. Es revoltaran contra el culte que deífica els artistes, invocaran tot allò que els definia com a poetes del viu, que oferia un sentit intens a la seva vida -i a la d'aquells que els adulen- per tal de trencar les cadenes de la idolatria.

Animals de companyia

Una comèdia realista que posa en dubte el valor de l’amistat i de la sinceritat i ens mostra que la solitud ens pot conduir a convertir-nos en animals de companyia. És la primera obra com a directora de l’Estel Solé, actriu i poeta, en la qual realitza un retrat generacional acuradíssim.  

Nabucco

31 anys després de la darrera representació escenificada al Liceu, torna a Barcelona una de les obres més reconegudes de Verdi. En aquesta versió el director d’escena Daniele Abbado reinterpreta l’opressió babilònica dels hebreus situant la trama a l’Holocaust del segle XX.

 

Festival de Jazz

Grans noms del jazz com Chucho Valdés, Chick Corea, Noa o Neneh Cherry se citen 47 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Aquest octubre els amants del jazz teniu una cita imprescindible amb Chick Corea & The Vigil a L’Auditori.

Psycho Live amb l’Orquestra Simfònica del Vallès

El cinema i la música simfònica s’uniran el dia de la castanyada en una experiència molt més que cinematogràfica: la projecció de 'Psicosis', l’obra mestra d’Alfred Hitchcock, acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès que n’interpretarà la banda sonora. Un clàssic del cinema del terror amb la millor banda sonora per la nit de Halloween!

Músiques Sensibles

Un any més torna el cicle de Músiques Sensibles en què les veus més emergents i noms consolidats del panorama català es citen durant el mes d’octubre, novembre i desembre a la sala Foyer del Gran Teatre del Liceu. Clams i Marion Harper i Miquel Vilella actuaran aquest octubre al cicle de clara vocació social que destina part de la recaptació a entitats que treballen en l’acció social. 

Noa en concert

La coneguda cantant israeliana presentarà a Girona el seu nou treball 'Love Medicine', inspirat en les qualitats curatives de la música i en el què han col·laborat artistes tan destacats com Gilberto Gil, Pat Metheny o Joaquín Sabina.

La locomotora negra

La Big Band estable més antiga de Catalunya, amb 42 anys de trajectòria, és un referent indiscutibles del jazz. Amb el temps, la formació s’ha anat ampliant fins a arribar al nombre actual de 17 components i han publicat més de 13 discos. Els podràs veure el 24 d’octubre a l’Atlàntida de Vic

 

Festival Internacional de Cinema Fantàstic

Durant 10 dies, el cinema fantàstic i de terror torna a apoderar-se dels carrers de Sitges. Hi trobaràs propostes que van des dels films d’autor fins als més comercials: del Schwarzenegger més atípic a la fosca 'Maggie', de l'últim Takashi Miike, passant pels petits zombies d'Elijah Wood a 'Cooties', fins a la sensació de la Berlinae, 'Victoria', de Sebastian SchipperVine, t'apassionarà! 

Yo, él y Raquel

No et perdis aquesta comèdia dramàtica que ha estat la gran triomfadora del darrer Festival de Sundance, guardonada amb el premi a Millor pel·lícula i el Premi del Públic.

Phenomena

Ja tenim aquí la programació d’octubre de Phenomena en què podrem trobar clàssics “d’ahir, d’avui i de sempre” com ‘Ser o no ser’, ‘Cantando bajo la lluvia’ o ‘Dirty Dancing’. N’hi ha per a tots els gustos!

Life feels good

Una commovedora pel·lícula inspirada en la història real de Mateusz Rosinski, un home amb paràlisi cerebral que lluita per viure amb normalitat dins de les seves limitacions. El film, que mostra la perseverança i la capacitat de l’esser humà per comunicar-se, ha estat reconegut amb el premi a Millor Pel·lícula al festival de Montreal (2013).

 

#10tastos,10maridatges

El cicle basat en la fusió entre vi i gastronomia, proposa una sèrie de trobades en les quals podreu descobrir els millors maridatges amb vins de la terra. Vi amb foie, xocolata, sushi, productes de mercat i molt més.

#VisàVisTR3SC
El nostre cicle estrella: tertúlies d’actualitat maridades amb vins de cellers catalans. Comptarem amb la cuinera Ada Parellada, el guionista Homo APM, l’actor Pere Arquillué, la nadadora Ona Carbonell, l’actriu i cantant Leonor Watling i l’actor, director i guionista José Corbacho.
 

Tot sobre Lluís Companys
Amb motiu del 75 aniversari de la mort de Lluís Companys, hem organitzat una trobada per parlar d’aquesta figura que ha marcat la història del nostre país. De la mà de dos grans coneixedors de la vida de Companys, Antoni Tortajada i Eloi Vila descobrirem les llums i ombres d’aquest personatge fascinant. 

El món (i la previsible apocalipsi) segons Jair Domínguez 
Torna el Jair Domínguez més sarcàstic que mai, amb un repàs sense censura a la història de la humanitat a través de 99 personatges! A través d’un monòleg ens farà riure sobre històries sorprenents que donaran molt de sí.
 

El Museu del Louvre al CaixaForum

El Caixaforum ha preparat per aquesta tardor una programació que inclou espectacles familiars, conferències, tallers i una exposició directament vinguda del Museu del Louvre: 'Animals i faraons, El regne animal a l'antiga Egipte'.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES