COMPARTEIX


 
Des de la II Guerra Mundial, el món no havia tingut tantes persones desplaçades a la força a causa de guerres, conflictes, persecucions i vulneracions dels drets humans. Més de 60 milions de persones s’han vist obligades a fugir de les seves llars, de les quals prop de 18 milions són refugiades i la resta són, en la seva majoria, desplaçats interns. L’èxode massiu que actualment ha arribat al bell mig del continent europeu només és la punta d’un iceberg que amenaça l’estabilitat mundial.
 
 
L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR, UNHCR per les seves sigles en anglès) és una Agència de les Nacions Unides que treballa per protegir i assistir a les persones desplaçades a la força: refugiats, desplaçats interns, apàtrides, sol·licitants d’asil, reassentats i altres tipologies d’interès. El seu objectiu és trobar solucions duradores a la situació a través de la repatriació voluntària, la integració o el reassentament. Creada l’any 1951, ha estat mereixedora de dos Premis Nobel de la Pau (1954 i 1981) així com el Premi Príncep d’Astúries (1991). A Catalunya, l’ACNUR compta amb el suport de quasi 50.000 socis i sòcies així com nombroses institucions públiques i privades.
 
 
El concert SOM REFUGI del proper dia 22 d’octubre de 2015 a la Sala Apolo, és una iniciativa que sorgeix dels responsables i treballadors de la Sala Apolo de Barcelona per tal de respondre a la crisi migratòria de la Mediterrània que en aquests moments sacseja l’opinió pública d’Europa. De forma proactiva, el passat mes de setembre la Sala Apolo es va mobilitzar, contactant els artistes i grups de música que massivament van accedir a col·laborar de forma totalment desinteressada.
 
En aquests moments, s’ha confirmat la presència de Nueva Vulcano, Mishima, Za!, Joan Colomo, Núria Graham, The New Raemon, The Suicide of Western Culture, Dj Coco, Manos de Topo, El Petit de Cal ErilFerran Palau, Esperit!; però s’espera la presència d’artistes sorpresa. El 100% de la recaptació obtinguda per aquest concert es destinarà a la crisi migratòria de la Mediterrània, beneficiant als més de 500.000 persones refugiades i migrants que han decidit arriscar les seves vides per arribar a Europa. 
 
 
Des del Comitè Català de l’ACNUR volem agrair a la Sala Apolo així com a tots els artistes implicats en aquesta iniciativa, la seva solidaritat envers les persones protagonistes d’aquesta crisi migratòria.
 
Preu de les entrades: 
-Anticipada 12 € + despeses de distribució 
-Taquilla el dia del concert: 15 €
Més informació i compra d'entrades al web de la Sala Apolo
 
Si no pots assistir al concert, anima’t a contribuir amb un donatiu a la fila 0 a través del portal de crowfunding social www.migranodearena.org 
 
Per Joan Reventós, director del Comitè Català de l’ACNUR
A twitter és @CatalunyaEACNUR

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES