3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Racons de lectura i contacontes · Activitat paral·lela del Festival Grec 2024

Racons de lectura i contacontes · Activitat paral·lela del Festival Grec 2024

  • 3 de juliol
  • Sat! Sant Andreu Teatre - Barcelona
INVITACIÓ
Per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Reserva

DESCRIPCIÓ

ACTIVITAT GRATUÏTA DE L'AULA DE PÚBLICS DEL TRESC EN EL MARC DEL FESTIVAL GREC 2024

Durant aquest Grec Festival 2024, al SAT! arriben tres espectacles familiars que no et pots perdre: 'Mr. Bo' de la Cia. Marie de Jongh Teatroa, 'Nanuq' de Cia. Vôël i 'Vai Via' de Cia. Xirriquiteula Teatre/ZeBU.

El dimecres 3 de juliol podreu trobar al vestíbul del SAT! diversos racons de lectura amb una selecció de contes lligats amb les temàtiques de les quals ens parlen aquests tres espectacles. Us podreu anar movent pels diferents racons per conèixer una mica més sobre els espectacles i, finalment, podrem gaudir d'una activitat* amb el conte "Una història diferent", que té per objectiu acostar la realitat de les persones sense llar a infants i adults. A partir de la conversa entre un pare i una filla, i mostrant diverses il·lustracions, s'explica que haver de viure al carrer no és una cosa normal i posa de relleu la importància de trencar mites i prejudicis sobre el sensellarisme des de l'experiència i la mirada d'Arrels.

A 'Mr. Bo' fan servir l'humor per afrontar els nens i les nenes amb una realitat que segur que es trobaran a la vida: el poder despòtic. Toquen el tema d'una manera exageradament ingènua, amb una senzillesa clownesca que omplen d'imatges poètiques. L'expliquen a partir de la història d'un home, el senyor Bo, i els seus tres servidors. Porten tota la vida fent el que el seu senyor els demana i no sabrien fer res més¿ o potser sí, perquè quan tenen una estona juguen a fer que ells són els senyors i imaginen com deu ser tenir poder. Potser si, quan el senyor Bo era petit, s'haguessin negat a fer tot el que demanava¿, però ara ja és tard. O potser no, perquè sempre hi ha una segona oportunitat per dir que no.

A 'Nanuq' els protagonistes son els ossos polars: neu, silenci, una claredat encegadora i un paisatge blanc amb mil matisos són el teló de fons per a la història de dos personatges que, en aquest espai fred, busquen l'escalfor de la companyia. I així naixerà una amistat que supera prejudicis, aquells murs que construeixen els adults, però que no tenen cabuda en la ment dels infants¿ ni en la dels ossos. Una música instrumental descriptiva interpretada en directe acompanyarà les emocions i les accions dels personatges. Ens parlaran amb el llenguatge del circ, amb el quadrant rus (una tècnica acrobàtica aèria a duo molt poc coneguda) o explorant a duo les possibilitats de la bola d'equilibri. I veureu també una antiga dansa xinesa, la famosa dansa del lleó que es balla cada inici d'any- reconvertida i adaptada per a l'ocasió.

A 'Vai Via' Una única intèrpret defensa en escena una història que constitueix la primera coproducció internacional entre la coneguda companyia de teatre per a infants Xirriquiteula i una de les companyies més prestigioses de l'escena danesa del teatre familiar: ZeBU. Juntes han creat un espectacle que dirigeix l'holandès i coautor Marc van der Velden i que té com a protagonista una dona que acaba vivint al carrer amb les poques possessions que li queden: una funda de contrabaix i quatre records. Aquesta dona, interpretada per Iolanda Llansó, explicarà als espectadors i espectadores la història de la seva vida, una vida apassionant que potser ensenyarà al públic menut com d'equivocats estem quan ens mirem amb prejudicis la vida de les persones sense llar.

Aquesta activitat es fa en col·laboració d'Apropa Cultura, Arrels Fundació i la biblioteca Can Fabra-Ignasi Iglésias.

*L'activitat començarà a les 18h

 

 

FITXA TÈCNICA

Durada2 hores aprox.
IdiomaCatalà

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

3 de juliol

IDIOMA

Català

ADREÇA

c/ Neopàtria, 54
08038 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 3 de juliol

Horari: A les 17:30h

Horari Taquilles: des d'una hora abans de l'inici de la funció

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX

Registrant-te

Processant-lo